![views](/assets/images/bg/eye_orange.png)
Pateu cu scrumbie, brînză de vaci şi nuci
Ingrediente:
• 2 scrumbii,
• 250 g brînza de vaci,
• 3 linguri unt,
• 1 păhar lapte,
• 3 linguri miez de nucă pisat,
• 8-10 măsline,
• lămîie,
• piper negru măcinat.
Mod de preparare:
Tăiaţi file scrumbia, înmuiaţi-o în lapte (ca să fie mai fină) timp de 1-2 ore, apoi treceţi-o prin maşina de tocat împreuna cu brînză şi nucile de 2 ori. Adăugaţi untul moale, piperul. Amestecaţi. Bateţi bine într-un mixer. Masa obţinută puneţi-o pe farfurie. Garnisiţi cu măsline, lămîie. Dacă doriţi puteţi servi pateul pe un cruton de pîine.
Preparat culinar pregătit la restaurantul „La Crîșma”
bucătar-şef Țîbuliscaia Liudmila
or. Chișinău, str. Hipodromului, 9/1
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1623
- Populaţia:
- 2426 locuitori
Ignăţei este un sat şi comună din raionul Rezina. Ignăţei este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la o distanță de 42 km de orașul Rezina şi la 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2426 de oameni. Satul Ignăţei din ţinutul Orheiului este atestat documentar în anul 1623.