
Pateu cu scrumbie, brînză de vaci şi nuci
Ingrediente:
• 2 scrumbii,
• 250 g brînza de vaci,
• 3 linguri unt,
• 1 păhar lapte,
• 3 linguri miez de nucă pisat,
• 8-10 măsline,
• lămîie,
• piper negru măcinat.
Mod de preparare:
Tăiaţi file scrumbia, înmuiaţi-o în lapte (ca să fie mai fină) timp de 1-2 ore, apoi treceţi-o prin maşina de tocat împreuna cu brînză şi nucile de 2 ori. Adăugaţi untul moale, piperul. Amestecaţi. Bateţi bine într-un mixer. Masa obţinută puneţi-o pe farfurie. Garnisiţi cu măsline, lămîie. Dacă doriţi puteţi servi pateul pe un cruton de pîine.
Preparat culinar pregătit la restaurantul „La Crîșma”
bucătar-şef Țîbuliscaia Liudmila
or. Chișinău, str. Hipodromului, 9/1
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1807
- Populația:
- 854 locuitori
Cîietu este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cîietu și Dimitrova. Localitatea se află la distanța de 36 km de orașul Cantemir și la 137 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 854 de oameni. Satul Cîietu a fost menționat documentar în anul 1807.