
Ciuperci umplute
Ingrediente:
- 8 ciuperci shampignon medii,
- 1 lingură unt,
- 1 lingură brînză nesărată.
Pentru umplutură:
- 1 ceapă,
- 1 lingură unt,
- sare,
- piper negru măcinat.
Mod de preparare:
Pălăriile ciupercilor se umplu, se presară cu brînză şi se coc la cuptor. Se servesc şi reci şi calde.
Prepararea umpluturii: Picioruşele ciupercilor se mărunţesc şi se înăbuşă în unt, se adaugă ceapa prăjită, sarea, piperul, se amestecă.
Preparat culinar pregătit la restaurantul „La Taifas”
bucătar-şef Dorofeeva Ala
or. Chișinău, Bucuresti, 67
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitalei exită în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1554
- Populația:
- 1398 locuitori
Gîrbova este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Gîrbova este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Gîrbova este situat la o distanţă de 5 km de staţia de cale ferată Gîrbova, la 18 km de oraşul Ocniţa şi la 245 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1398 de oameni. Prima atestare documentară a satului Gîrbova datează din anul 1554.