Vinegretă cu scrumbie şi porumb
Ingrediente:
- ½ sfeclă,
- ½ pahar porumb conservat,
- 1 ceapă,
- 1 morcov,
- 2 cartofi,
- 2 castraveţi muraţi,
- 1 scrumbie,
- 3 linguri ulei,
- sare,
- piper negru măcinat,
- 1 lingură verdeaţă tocată,
- 8-10 măsline.
Mod de preparare:
Castraveţii, ceapa, cartofii şi sfecla fiartă se taie cuburi, se adaugă porumbul, verdeaţa, sarea, piperul, uleiul. Se amestecă toate. Dacă vrem să păstrăm culoarea naturală a fiecărui component, sfecla fiartă se amestecă cu ulei aparte şi se adaugă în vinegretă doar la sfîrşit. Fileul de scrumbie se pune pe 1-2 ore la muiat în lapte (astfel devine mai fin), se taie feliuţe. Puneţi vinegreta în salatieră, garnisiţi-o cu felii de scrumbie, cu porumb şi măsline.
Preparat culinar pregătit la restaurantul „La Crîșma”
bucătar-şef Țîbuliscaia Liudmila
or. Chișinău, str. Hipodromului, 9/1
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1956
- Populația:
- 197 locuitori
Calfa Nouă este un sat din cadrul comunei Calfa, raionul Anenii Noi. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Anenii Noi și la 54 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 197 de oameni. Satul Calfa Nouă a fost înființat în anul 1956.