
Gogoşari umpluţi cu porumb, morcov şi prune uscate
Ingrediente:
• 6-8 gogoşari,
• 1 lingură caşcaval ras,
• 1 lingură maioneză,
• pătrunjel verde.
Pentru umplutură:
• 2 morcovi,
• ½ pahar de porumb boabe conservat,
• 1 pahar prune uscate,
• 1 lingură caşcaval tare dat prin răzătoare,
• 1 lingură ulei,
• 2 linguri smîntînă,
• sare,
• 1 lingură mărar verde tăiat mărunt.
Pentru marinată:
• 2 linguri de oţet,
• 1 linguriţă de zăhar,
• foi de dafin,
• piper negru boabe,
• frunză de mentă (la dorință),
• sare.
Mod de preparare:
Se înlătură partea de sus a gogoşarilor împreună cu pedunculul şi seminţele, se spală de seminţe, gogoşarii se fierb timp de 2-3 minute în marinată. Cînd se răcesc, se pune umplutura, se aşează pe o tavă, peste ei se toarnă maioneză, se presară cu caşcaval şi se dau la cuptor. Înainte de a se servi, se garnisesc cu pătrunjel.
Prepararea umpluturii: Morcovul se dă prin răzătoare măşcată, apoi se rumeneşte. Prunele se opăresc, se curăţă de sîmburi şi se taie feliuţe. Se amestecă morcovul, porumbul, prunele, mărarul, sarea, caşcavalul şi smîntînă.
Prepararea marinatei: În 0,5 l de apă se adaugă sare, zahăr, frunză de dafin, mintă, piper şi se fierbe circa 3-5 minute, apoi se toarnă oţet şi se aduce marinata pînă la fierbere.
Preparat culinar pregătit la restaurantul „Sala de aur”
bucătar-şef Lazarev Vasilii
or. Chișinău, str. Ghidighici, 1/2
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitalei exită în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1603
- Populația:
- 2133 locuitori
Pohrebeni este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Şercani, Izvoare și Pohrebeni. Localitatea se află la distanța de 43 km de orașul Orhei și la 86 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2133 de oameni. Satul Pohrebeni a fost menționat documentar în anul 1603.