03 iulie 2012, 17:36 views 103751

Horoscop

Fiecare persoană este unică şi semnul zodiacal îi atribuie anumite aptitudini şi înclinaţii. De ce unii copii sînt agitaţi, iar alţii linistiţi, de ce unii învaţă şi alţii nu, de ce unii au aptitudini pentru muzică, iar alţii pentru pictură?

Explicația comportamentului prin apartenenţa la un semn astral sau altul o aflaţi din horoscopul copiilor. Astfel, toți părinții, bunicii și rudele vor înțelege poate mai bine caracterul lor și chiar date despre destinul lor. Copiilor le urăm să crească mari, să fie sănătoși și norocoși, iar părinților să se bucure în fiecare clipă de ei! 

Berbec

Perioda: 21 Martie - 21 Aprilie
Planeta dominantă: Marte
Element: foc
Zi norocoasă: marţi
Piatra de naștere: diamant
Culoare de noroc: roşu aprins
Metal: fierul

Copilul născut sub semnul Berbecului cere multă atenţie. Odată ce a început să crească, tacticile sale prin care va cere atenţie vor deveni din ce în ce mai rafinate. De la tînguieli sau plînsete, va începe, cu vîrsta, să bată în masa cu linguriţa sau furculiţa, doar, îl bagi şi pe el în seamă şi-i asculti dorinţele.

Ei sînt nerabdători în orice privinţă, de la mers pînă la vorbit, şi vor face aceste lucruri mult mai devreme decît alţi copii. Daca părintele este autoritar, atunci copilul va deveni încăpăţînat. Copilul Berbec are un temperament mai impulsiv, dar se calmează destul de repede. După ce se potoleşte, va fi la fel de voios ca înainte.

Copilul Berbec va termina treaba imediat, fără ca părintele să-i mai zică a doua oară. Odată ce a învăţat ceva, îşi va aduce aminte de acel lucru toată viaţa. Este foarte creativ şi are o imaginaţie bogată. Va visa cele mai imposibile lucruri, dar va rămîne totuşi cu picioarele pe pămînt. Oricum, personalitatea copilului Berbec întruneşte trăsături contradictorii. El trebuie să fie primul în orice domeniu, trebuie să iasă în evidenţă şi vrea întotdeauna să conducă.

Copilul Berbec se teme că nu este iubit şi are nevoie ca cei din jur să îi reamintească în mod constant afecțiunea lor. Orice copil Berbec crede în miracole, zîne, Moş Crăciun şi îngeri.

Un copil Berbec este nerăbdător, aşa că trebuie foarte bine ascuns cadoul surpriza pentru ziua lui de naştere. Nu va sta prea bine cu finanţele, dar va da şi ultimul ban cuiva nenorocit. Nu poate tolera nedreptatea şi nu-i poate da dreptate cuiva care greşeşte. Dacă îi dai ordine, nu vei obţine nimic. Este mai bine să îi ceri zîmbind să facă ceva, pentru că aşa va alerga imediat să îndeplinească sarcinile. Un copil Berbec iubeşte libertatea, este foarte optimist, iar gîndurile negative sau dureroase nu îl pot afecta prea tare.

A fi responsabil nu este una dintre calităţile unui copil născut în zodia Berbecului, deaceea trebuie lăudat cînd face lucruri bune.

Taur

Perioda: 20 Aprilie - 20 Mai
Planeta dominantă: Venus
Element: pămînt
Zi norocoasă: vineri
Numere norocoase: 1 si 9
Piatra de naștere: smarald
Culoare de noroc: albastru
Metal: cupru

Un copil Taur face numai ce vrea și nu poţi obţine nici un rezultat dacă îl obligi să realizeze ceva împotriva voinţei lui. Dacă încerca cineva să facă asta, va adopta aceeaşi atitudine ca a unui taur care nu vrea să se mişte. Dacă îl forţezi puţin vei auzi imediat acel mormăit care îi arată nemulţumirea. Pe lîngă atitudinea lui de încăpăţînare, personalitatea copilului Taur este foarte plăcută. Cu cît îl îmbrăţişezi mai mult, cu atît va fi mai fericit.

Un băiat Taur va fi întotdeauna favoritul mamei, în timp ce o fată Taur va fi adorată de tata. Băiatul va avea o personalitate masculină foarte puternică, iar fata va fi foarte feminină. Unele fete Taur însă se vor dovedi mai băieţoase, dar vor avea, totuşi, toate farmecele oricărei femei pe care şi le pot pune în evidenţă oricînd doresc. Copilul Taur se va dovedi mai capabil şi mai priceput decît alţi copii.

In plus, este mai stabil emoţional decît alţii şi nu arată nici cea mai mică urmă de impulsivitate. Poate deveni puţin ezitant sau negativist uneori, dar nu va avea toanele obişnuite în perioada de maturizare a adolescenţilor. Copilul Taur este destul de calm, voios şi se va menţine aşa pînă cînd îşi va ieşi din fire împotriva voinţei sale. Totul în purtarea sa este previzibil. De fapt, este mult mai matur decît majoritatea copiilor. Îi place să aibă companie, dar nu se va simţi bine dacă va fi în centrul atenţiei.

Copilul Taur nu este obraznic, dar nu-i place să fie forţat să facă ceva, iar dacă ridici tonul sau ţipi la el nu vei obţine nimic. Dacă i se arată dragoste şi afecţiune el va face foarte uşor ceea ce refuza cu ceva minute în urma. Copiii Taur răspund la bun simţ şi logică şi vor să le spui adevărul direct şi exact. Numai explicaţiile practice si rezonabile îi pot face să-şi schimbe părerea.

Culorile şi sunetele relaxante au întotdeauna un efect pozitiv asupra unui copil Taur. El este interesat de arte, de exemplu de pictură, muzică, are o memorie foarte bună, o putere de concentrare la fel de bună şi este foarte muncitor. Nu este o natură rebelă şi-i va asculta pe părinţi în toate atîta timp cît tonul va fi unul blînd. Deşi unui copil Taur i-ar putea lua mai mult timp să înveţe unele lucruri, are, în schimb, o memorie foarte ascuţită şi va ţine minte detaliile toată viaţa lui. Atît băietii, cît şi fetele Taur sunt foarte devotaţi persoanelor iubite şi vor face orice pentru a-i ajuta. Tot ce le trebuie este o casă confortabilă, în care să fie înconjuraţi cu dragoste şi grijă.

Gemeni

Perioda: 21 Mai - 21 Iunie
Planeta dominantă: Mercur
Element: aer
Zi norocoasă: miercuri
Numere norocoase: 3 si 4
Piatra de naștere: agat
Culoare de noroc: galben
Metal: mercurul

Copilul Gemeni este un explorator şi un căutător, iar dacă i se impun prea multe restricţii, acest lucru i-ar putea împiedica dezvoltarea emoţională. Copilul Gemeni este o zodie de aer şi ca toate zodiile de aer are nevoie să fie tot timpul în mişcare.

Răbdarea nu este una dintre trăsăturile de personalitate a copilului Gemeni, așa că este foarte greu pentru el să stea cuminte o perioadă mai mare de timp. De aceea, are obiceiul de a face mai multe lucruri deodată. Cu timpul, se va potoli, dar se va frămînta, totuşi, destul de mult. Copilul Gemeni este foarte prietenos, este activ, curajos şi inteligent; se joacă foarte uşor cu vorbele şi cu literele, îi place să converseze cu ceilalţi şi să-şi împartă cunoştinţele cu ei.

Un copil Gemeni are simţul umorului şi este foarte spiritual. Pentru el, fantezia şi realitatea se amestecă şi de aceea trăieşte în ambele lumi. Este posibil să mai exagereze puţin adevărul, dar va spune doar nişte minciuni nevinovate doar pentru a prezenta situaţia într-o manieră mai colorată. Dacă cineva va încerca să-l oprească să se exprime sau să comunice cu ceilalţi, s-ar putea retrage într-o lume imaginară pentru a se apăra.

Punctualitatea nu este punctul forte al unui copil din zodia Gemeni. El va întîrzia de fiecare dată pentru că se va intîlni întotdeauna cu cineva pe drum şi se va opri să stea de vorba. Îi este greu să asculte ceva fără să intervină pentru că, în general, va ghici continuarea poveştii. Adesea, va repeta ce-a spus. Totodată, nu se poate concentra prea mult timp, putînd fi distras foarte uşor de la activităţile pe care le face.

Gemenii, fie că sînt copii sau adulţi, nu pot trăi fără telefon, iar cateodată ai impresia că s-au născut cu telefonul în mînă. De ce? Pentru că nu pot trăi fără să discute cu ceilalţi. Copilul se răzgîndeşte foarte des şi este mereu pe drum pentru a ajunge undeva. În plus, îşi poate schimba planurile de viitor în fiecare zi, dar asta îl face să fie adorabil. Chiar dacă este singur, prin natura sa duală copilul născut în această zodie va face cît doi.

Rac

Perioda: 22 Iunie - 22 Iulie
Planeta dominantă: Luna
Element: apa
Zi norocoasă: luni
Numere norocoase: 3 si 8
Piatra de naştere: perla
Culoare de noroc: sur
Metal: argintul

Copilul Rac trece de la o stare extremă la alta foarte uşor, uneori în cîteva ore. Copilul născut în această zodie are un spirit de observaţie foarte dezvoltat şi tot ce vede i se va întipări în minte pentru totdeauna. Este foarte emotiv şi trăieşte într-o lume a lui, ceea ce îl poate face uneori să fie singur. Faţa lui va reflecta mereu emoţii nenumărate, pe care, uneori, nu le poţi înţelege. Mediul de acasă poate afecta puternic un copil Rac.

El cere din partea familiei foarte multă dragoste. De fapt, personalitatea lui va fi foarte mult influenţată de reacţiile membrilor familiei la trăsăturile sale. El este foarte timid şi de aceea orice dezaprobare îl va răni profund. În primii ani de viaţă, copiii Rac sunt cuminţi şi ascultători, dar în adolescenţă pot deveni rebeli.

Ei au o imaginaţie bogată şi îşi pot ocupa timpul cu oameni şi cu lucruri imaginare. Copilul Rac este foarte emotiv, dar este şi foarte independent şi nu poate fi supus aşa de uşor. Dacă îl ignori mai mult timp sau daca îi spui cuvinte grele, ar putea deveni melancolic şi mohorît. De aceea, va începe să plîngă, se va închide în el şi nu îşi va putea face prieteni cu uşurinţă.

Dacă este ignorată sensibilitatea unui copil Rac, aceasta îi poate împiedica dezvoltarea emoţională. Este mai bine să fie ajutat să îşi depăşească numeroasele sale temeri, cu dragoste şi grijă. Altfel, s-ar putea transforma într-un copil certăreţ şi rău. Dacă i se acordă atenţie, atunci va ajunge un adult tolerant, bun, care are încredere în el. Ploaia îl va face pe copilul Rac nostalgic şi poate deveni dintr-odată poet.

Creativitatea unui copil Rac îi poate face să considere lupta pentru un simplu fleac o problemă de viaţă şi de moarte. Oricum, cînd un copil Rac va fi într-adevar rănit, el va pastra tăcerea asupra acestui lucru şi se va gîndi la el. Chiar şi cea mai mică referire la asta îl poate face să se simtă nefericit şi să îl forţeze să se închidă şi mai mult în el, construindu-şi un zid de apărare pe care nimeni nu îl poate străpunge.

Nu este genul de persoană care să îşi cheltuie banii de buzunar pe lucruri inutile şi apoi să ceară mai mulţi bani. De fapt, el va încerca să îşi cîştige proprii bani. Copilul Rac îi va ajuta întotdeauna pe ceilalţi şi se va purta frumos şi cu animalele.

Leu

Perioda: 23 Iulie - 22 August
Planeta dominantă: Soare
Element: foc
Zi norocoasă: luni
Numere norocoase: 3 și 8
Piatra de naștere: perla
Culoare de noroc: gri
Metal: argintul

Copilului Leu îi place să conducă oriunde s-ar afla: în casă, pe terenul de joacă său în clasă. El trebuie să fie lider în toate jocurile de copii pentru că altfel se va îmbufna. Totul trebuie să se desfășoare așa cum vrea el și atîta timp cît se va întîmpla acest lucru, el va rămîne senin, bucuros, ștrengar și fericit. În momentul în care este forțat să facă altfel, fie se va lupta ca un leu furios, fie se va retrage descurajat ca un leu rănit. Este întotdeauna plin de entuziasm și de idei strălucite și este mai bîne să îl susții în activitatea lui.

Deși multe dintre ideile lui îl vor preocupa doar pe el, nu îl descuraja, pentru că, altfel, ar putea fi afectat pentru restul vieții. Va încerca să facă pe șeful față de alți copii, dar asta este una dîntre caracteristicile de bază ale personalității lui. Încearcă să îl stăpînești cu blîndețe, dar nu îl mustra niciodata de față cu alte persoane. Un copil Leu este foarte mîndru, așa că ai grijă să nu îl rănești niciodată. Ar trebui să-l încurajezi în activitățile lui de lider, dar și să-l înveți să accepte să fie condus de alții.

Îi place să își dea aere, așa că așigură-te că nu va deveni prea lăudăros. Un copil Leu va face orice pentru a-și păstra demnitatea, chiar dacă acest lucru înseamnă să nu plîngă după ce cade de pe bicicletă a treia oară. Îi place să i se dea atenție și, într-un fel său altul, reușeste să o obțină. Va fi destul de neatent, îndrăzneț și energic. Brusc, poate intra într-o faza de letargie și nu se va mișca cu niciun preț. Atunci va fi momentul să îl faci să înțeleagă că trebuie să își îndeplinească sărcinile pentru că nimeni nu are timp să îi preia și responsabilitățile sale.

Va trebui să îl înveți, ca părinte, să respecte drepturile celorlalți. Tine minte că cea mai bună cale de a îmblînzi un leu este aceea de a-i oferi multă dragoste, dar și o mică bătaie cînd este cazul. Dacă vei întîlni un copil Leu foarte timid, liniștit și interiorizat, atunci să stii că acest lucru s-a întîmplat pentru că a fost rănit extrem de mult în orgoliu. Pentru a face un leu să iasă din vizuina lui, trebuie doar să îl apreciezi, să îi acorzi atenția cuvenită și să îi ascuți trăsăturile. Dacă nu vei face aceste lucruri cît mai rapid, frustrarea lui poate lua o întorsătura periculoasă.

Băieții Leu sînt foarte masculinizați, iar fetele, foarte feminine. Încă din copilărie, copilului Leu nu-i vor plăcea micile sarcini și se va opune îndeplinirii lor. Dă-i ceva de lucru care să presupună unele responsabilități și un statut autoritar din partea lui și atunci nu va fi nevoie să-i spui de două ori. Este destul de isteț și prinde foarte repede lucrurile noi, dar numai dacă vrea. S-ar putea să fie lenes în privința studiilor și va trebui să fii foarte răbdător dacă vrei să îl faci să muncească mai mult. Îl poți ambiționa spunîndu-i că învățînd poate ajunge în top și așa va fi superior celorlalți copii.

Nu vei găsi niciodată un copil Leu făcînd avioane, în loc să iși îndeplinească sărcinile de la școală. Nu uita să îl feliciți și să îl îmbrățișezi în momentul în care devine primul în clasă. Are nevoie de mai multe complimente, îndiferent de cîte a primit pînă atunci. Cuvîntul "economii' este străin de copilul Leu, pentru că este înclinat către extravaganță. Mare parte din banii pe care îi are se vor duce pe împrumuturi către prieteni, pe care, adesea, uită să le ceară înapoi.

Leii sînt printre puținele semne ale întregului zodiac care sînt atrași de sexul opus. De aceea, se vor îndrăgosti și vor suferi din dragoste destul de des. Cei mai mulți copii Leu iubesc petrecerile, pentru că în cadrul unor astfel de evenimente pot deveni centrul atenției. Ei au nevoie de libertate și cuvintele aspre le vor răni ego-ul. Ai răbdare, fii indulgent, puțin strict și foarte iubitor cînd ai un copil Leu, pentru că astfel va deveni un leu sigur pe el, generos, mîndru și puternic!

Fecioara

Perioda: 23 August - 22 Septembrie
Planeta dominantă: Mercur
Element: pămînt
Zi norocoasă: miercuri
Piatra de nastere: agat
Culoare de noroc: alb
Metal: aramă

Țineti cont de faptul că acest copil este unul deosebit și are nevoie de o rutină zilnică. A avea anumite tabieturi nu este chiar un lucru rău, dar nici să nu vă gîndiți să încercați să I le schimbați! Acest copil nu poate suferi defel schimbările.

Îi place să ciugulească mîncarea, așa că trebuie să i-o puneți la îndemînă la orele de masă.

În ciuda acestor particularități, acest copil nu are nevoie de foarte mult. Un dormitor curat, lucruri simple sînt suficiente pentru ca el să fie mulșumit. De asemenea, copilul Fecioară este capabil să se joace ore în șir de unul singur, simțind prea puțin nevoia să aibă companie său să i se dea mare atenție.

Va simți nevoia să vorbească foarte devreme, probabil mult mai timpuriu decît majoritatea copiilor din jur. Îi trec multe lucruri prin căpșorul lui și simte nevoia să le împărtășească și celorlalți.

De la o vîrstă fragedă îl veți vedea rotindu-se în jurul mamei, din dorința de a o ajuta la diferite treburi. Asta pentru că simte o nevoie acută de a-i servi pe cei din jur. Cu siguranță că va face și multe trăznăi, se va fîstîci, pentru că acest copil este un pic cam timid.

Copilul Fecioară va excela de unul singur, dar cu bucurie va sări să-i ajute pe cei din jurul său, iubește curățenia și ordinea și stie să se distreze și de unul singur. Ce copil bun! Acestui copil nu-i scapă nimic. Mintea Fecioarei nu se oprește niciodată, roțile se învîrt încontinuu, informațiile rec neîncetat, notele folositoare rămîn, iar cele inutile dispar fără urmă. Mintea sa este o unealtă foarte puternică.

Fecioara este un suflet ordonat, însă nu neapărat și fizic așa cum se presupune. Dorința de a avea toate lucrurile puse într-o ordine este mai mult o idee decît o realitate. Pentru Fecioară este foarte important să nu fie risipitor și să-și găsească propria nișă, putînd fi de folos și altor persoane.

Fecioara observă imediat imperfecțiunea și țintește doar spre locul întîi în tot ce își propune. Iar capacitatea sa de a observa pînă și cele mai mici detalii este surprinzătoare. Copilul Fecioară nu a pierde nimic din ochi și îți va spune imediat ce nu este în regulă. Puterea sa de observare îi va da posibilitatea să judece calitatea oricărui lucru și să impună standarde înalte, atît pentru el cît și pentru cei din jurul său.

Balanța

Perioda: 23 Septembrie- 22 Octombrie
Planeta dominantă: Venus
Element: aer
Zi norocoasă: vineri
Piatra de naștere: coral
Culoare de noroc: albastru
Metal: cuprul

Cu siguranță este copilul care captează imediat atenția celor din jur. Cine este scumpetea care gîngurește bucuros la toată lumea în sala de așteptare a cabinetului doctorului? Da, este o Balanță!

Fermecător din naștere, oamenii nu se pot abține să nu-l mîngîie și să-l răsfețe. Poate pentru că copilul Balanță zîmbește atunci cînd alții țipă. Cu un caracter temperat și foarte plăcut, copilul Balanță adoră să aibă multă lume în jurul lui, nu-i place să fie singur.

Într-un grup de copii, va ști să se integreze perfect acestuia, expunîndu-și calitățile cum ar fi: diplomația și sociabilitatea. Copilul Balanță este născut pentru a fi un bun mediator, probabil că se va pregăti din vreme pentru o carieră în acest sens, cum ar fi cea de judecător său avocat.

Una peste alta, acest copil are multe calități care îl fac foarte îndrăgit.

Acești copii trăiesc mult în imaginație, mai ales fetele. Adora să arate frumos, sînt cocheți, de aceea iubesc hainele frumoase. Comfortul este de asemenea foarte important pentru ei, de aceea curățenia și o camera în culori vesele îi va face să se simtă în largul lor.

Copilul Balanță nu știe să manipuleze oamenii cu toate că se va strădui să facă acest lucru, dar într-un mod delicat. Balanța se gîndește de doua ori înainte de a lua o decizie. Copilul Balanță trebuie tratat cu corectitudine petnru ca să-și mențină propriul balans în viață, deoarece uneori îi va fi greu să găsească punctul de mijloc în rezolvarea anumitor dificultăți.

Copilul Balanță este un iubitor de pace și armonie. Acesta vrea să fie plăcut, este bine manierat, atent și cuceritor. În copilărie va atrage atenția multora prin farmecul său iar ca adult va fi un meșter în ale negocierii.

Balanța este interesătă de cum arată lucrurile, totul trebuie să aibă stil și eleganță. Vrea ca lumea să fie mai frumoasă și este îngrijorat de impresia pe care o oferă celor din jur. Pentru a se menține cu capul pe umeri, rolul părinților este cel de a-l încuraja să se concentreze și pe alte aspecte în afară de cel de prezentare. Copilului Balanță îi place conversația, societatea și este o prezență agreabilă pentru orice grup de copii.

Scorpion

Perioda: 23 Octombrie - 21 Noiembrie
Planeta dominantă: Pluto
Element: Apa
Piatra de naștere: rubin
Culoare de noroc: maro, roșu închis
Metal: fierul

Cînd se naște un copil Scorpion, toți ochii sînt ațintiți asupra lui și acest lucru se va petrece mult timp de acum înainte, pentru că acest copil trebuie să fie în centrul atenției. Este copilul care va încerca să-i manipuleze permanent pe toți cei din jurul său, absorbind energia tuturor.

Copilul Scorpion este între altele un pic misterios, acest lucru făcîndu-i pe părinți să iși dea seama cu greu ce-i trebuie atunci cînd plînge. Uneori, este vorba de ceva ce nu sta în puterea parinților să rezolve, de aceea este greu să înțelegi un astfel de copil.

Trebuie să vă așteptați și la conflicte în ceea ce privește supremația în famile pentru că acest copil se așteaptă ca permanent Mama și Tata și toată lumea din jurul său să intre vrînd-nevrînd în planurile și programul propriu.

Nu faceți nici o greșeală dacă veți spune că este un copil puternic!

Bebelușul Scorpion detestă să stea mult timp cu scutecele ude său murdare, așa ca va trebui să i le schimbați foarte des! De cele mai multe ori aceasta este cauza senzației de discomfort pe care o resimte și de aceea plînge. Alteori însă, nu veți ști de ce nu se mai oprește dîn plîns. De aceea, trebuie urmărit permanent și cu mare atenție.

Acest copil adoră mulțimile de oameni, mai ales pe cele pe care le poate conduce. În concluzie, copilul Scorpion este isteț, ar dori ca totul să realizeze în momentul pe care l-a stabilit el, și va ști cum să obțină acest lucru. Mintea ageră și pătrunzătoare a copilului Scorpion îi oferă posibilitatea de a asimila mari cantități de informații și de a discerne ce este valoros de știut. Este un copil deosebit de inteligent și rational.

Copilul Scorpion va avea materiile sale preferate la care va excela. Însă acest lucru va putea cauza anumite probleme dacă materia "nedorită" este una importantă.

În timpul examenelor capacitatea sa de concentrare va fi la maxim. Dacă un anumit profesor nu va fi pe placul copilului Scorpion și nu va reuși să stabilească un raport cu el, acestuia îi va fi puțin mai greu să arate ce poate cu adevărat. Un alt lucru care îl poate stresa este să nu se simtă dorit său acceptat într-un anumit mediu. De aeeea, ca parinte, este important să sesizați care este relația de comunicare a copilașului Scorpion cu învățătoarea sau profesorii.

Săgetător

Perioda: Noiembrie 22 - Decembrie 21
Planeta dominantă: Jupiter
Element: Foc
Piatra de nastere: Topaz
Culoare de noroc: Bleumarin
Metal: cositorul

Copilul cel mai fericit și norocos dintr-un grup de mai mulți copii cu șiguranta ca este Săgetator. Această lipsă a grijilor va fi dictonul său. Copilul Săgetător va merge devreme. Totul i se va părea foarte interesant, acești copii adoră să cerceteze totul.

Fire independentă și liberă, este absolut necesar ca acest copil să aibă la dispoziție mai multe camere prin care să hoinărească... Un spațiu limitat este un dezastru pentru aceste suflete dornice de a învăța. Lucrurile noi, iată ceea ce îi trebuie unui mic Săgetător pentru a se amuza zi de zi.

Acestea fiind zise, așigurați-va că îl țineți bine în locurile publice deoarece cu șiguranță va dispare într-o clipită. Săgetătorul adoră să studieze, orice, nu contează dacă este vorba de o jucărie nouă său un nou prieten. Toate acestea fără frică. Acest copil este ca un burete, săvurează cu mare plăcere toate informațiile absorbite.

Din fericire acest copil știe să-și facă mulți prieteni . Adoră să facă parte dintr-un grup, indiferent dacă acesta este acasă său într-un alt loc din lumea largă și daca va dori să vadă toata lumea, va ști să-și atingă acest scop. Indiferent cum va călători, cu trenul, avionul său pe mare, Săgetătorul va călători mult mai bine decît ceilalți și se va bucura în mod sigur de această călătorie.

În concluzie, copilul Săgetător are nevoie de libertate, este foarte curios și este un cercetător permanent.

Capricorn

Perioda: 22 Decembrie - 19 Ianuarie
Planeta dominantă: Saturn
Element: pămînt
Piatra de naștere: onix
Culoare de noroc: verde închis, negru
Metal: plumbul

Uneori vă veți întreba dacă este cu adevărat un copil?! Ei bine, da și nu. Pentru că nu are înclinații către aventură, de cele mai multe ori copilul Capricorn pare insensibil și plicticos, dar adevărul este că ia lucrurile ușurel, învață lecția încetișor. Acest copil adoră să se simtă important de la o vîrstă foarte fragedă, de aceea nu ezitați să-i trasați sarcini, să-l responsăbilizați.

Va înțelege perfect atunci cînd va crește, și va aprecia mult sistemul de recompense. Faptele bune trebuiesc răsplătite, după părerea lui.

Copilul Capricorn este foarte bucuros să trăiască după anumite percepte. Atunci cînd începe să învețe, acest copil nu trebuie grăbit cu nici un chip, lășati-l să învețe și să descopere în liniște tot ce îl interesează.

Îi va face mare plăcere să organizeze el jocul copiilor. Întotdeauna se va concentra la maxim și va fi foarte hotărît cînd va face ceva. Chiar dacă va fi un copil care va vorbi mai greu și mai tîrziu, încercați să vă determinați copilul să depășească mai repede stadiul "gînguritului" și să-și dea drumul la vorbă.

Copilul Capricorn preferă să se joace în siguranță, apreciază eforturile depuse pentru a face un lucru așa cum trebuie.

Varsător

Perioda: 20 Ianuarie - 18 Februarie
Planeta domînanta: Uranus
Element: aer
Piatra de naștere: aquamarin
Culoare de noroc: turcuoaz
Metal: uraniul

Ei bine, probabil ca poate să vi se pară așa, dar aparentele însălă uneori. Este tipul copilului puțin detașat, uneori are nevoie de singurătate. Chiar și cînd plînge! Cel mai bine i se potrivește stilul de lucru de unul singur. Aceasta, ridică cu siguranță întrebarea dacă va fi capabil să devină sociabil? Probabil că da.

Atîta timp cît va avea parte de susținerea și ajutorul parinților, va reuși să depășească această caracteristică înnăscută. Copilul Vărsător se va strădui permanent să-i învețe și pe ceilalți tot ceea ce știe, chiar dacă aceștia percep lucrurile în mod diferit.

Oricum, putem spune că a apărut pe firmament un copil rebel și nonconformist! Parinții, rudele și prietenii vor învăța rapid să se aștepte la multe lucruri neprevăzute de la un astfel de copil.

Compania prietenilor va fi deosebit de importantă pentru acest copil, chiar dacă de cele mai multe ori nu va ști să arate acest lucru. Pentru acest motiv, aceasta este o trăsătură a comportamentului care va trebui modelată și încurajată.

În timp ce copilul Varsător poate fi foarte încăpățînat uneori, cu siguranță mintea sa va fi angajată în găsirea unor soluții creative care să fie folosite pe cît de mult posibil.

Copilul Vărsător este un vorbăreț, foarte inteligent, chiar strălucitor, un veșnic gînditor. Îi place compania celorlalți, contrar aparențelor. Lucrați cu acest copil și va străluci în mod sigur.

Pești

Perioda: 19 Februarie - 20 Martie
Planeta dominantă: Neptun
Element: apa
Zi norocoasă: duminica
Piatra de naștere: turcuoaz
Culoare de noroc: negru și maro
Metal: paladiul

Uneori vă va da senzația unui sufletel pierdut, este un copil emotiv care va începe să plîngă aparent fără motiv.

Este o particularitate a caracterului copilului Pește. Este un copil timid, tăcut, interiorizat. Așteptați-vă să scîncească mai repede decît să țipe.

Conform celor de mai sus, copilul Pește va fi foarte afectat de certurile din familie, de despărțiri, va suferi profund pentru toate acestea.

Va părea deseori un copil fără personalitate, va renunța cu ușurință la jucariile sale într-o dispută cu alți copii. Pentru acest motiv, Mama și Tata vor trebui să urmărească cu atenție pentru a nu fi îmbrîncit sau bruscat de partenerii de joacă.

Foarte sensibil și impresionabil, acest copil va beneficia de un grad sporit de atenție din partea părinților și rudelor.

Fiind un visător înnăscut, copilul Pește se va pierde deseori în propriile gînduri, uneori detașîndu-se complet de lume reală.

Ar fi bine să spunem că nu trebuie să-l aglomerați cu prea multe detalii - le va uita cu siguranță. Acest copil trebuie urmărit pe parcursul nopții, pentru că deseori poate avea coșmaruri.

Copilul Pește mai degrabă va da decît va primi, este un visător autentic, posedă instabilitatea caracteristică semnelor de apă. Lăsați acest rîu drăgălaș să curgă liniștit!

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1918
Populația:
205 locuitori

Albineţul Nou este un sat din cadrul comunei Albineţul Vechi, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Fălești și la 134 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 205 oameni. Satul Albineţul Nou a fost menționat documentar în anul 1918.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.