Bosca este un sat din cadrul comunei Comisarovca Nouă din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Dubăsari și la 69 km de Chișinău. Populaţia satului Bosca alcătuia 72 de oameni în anul 2012. Satul Bosca a fost menționat documentar în anul 1886.
Citeşte mai departeCalendarul evenimentelor
Istoria
Acest compartiment se adresează tuturor celor interesaţi de istorie în ansamblu şi de istoria Moldovei, a realizărilor poporului său, locul şi rolul moldovenilor în istoria universală. Istoria este creată de toate popoarele, fiecare aducîndu-şi aportul în dezvoltarea societăţii umane. Este imposibil de înţeles istoria întregii umanităţi reieşind doar din istoria unei ţări, a unui popor. Din acest motiv venim cu o retrospectivă a civilizaţiilor antice, care au stat la baza culturii şi civilizaţiei universale moderne. Această epocă din istoria umanităţii a fost marcată de evenimente notorii, de fapte eroice, dar şi de munca asiduă a multor generaţii. Veţi cunoaşte cum au trăit oamenii în epocile vechi, veţi înţelege cum au apărut şi de ce au dispărut multe civilizaţii înfloritoare.
Istoria omenirii se defineşte, în fond, ca o totalitate a valorilor culturii şi civilizaţiei popoarelor care se îmbogăţesc necontenit prin asimilarea celor mai de seamă creaţii anterioare ca o condiţie a depăşirii acestora.
Pagina Istorie vă oferă posibilitatea să cunoaşteţi şi să înţelegeţi evenimentele istorice consultînd documentele, hărţile, imaginile de epocă. Cu cît mai bine ne vom cunoaşte istoria cu atît mai puternic va fi sentimentul de solidaritate care ne leagă de predecesorii noştri. Aici putem descoperi diversitatea popoarelor care s-au perindat în spaţiul carpato-danubiano-pontic şi aportul acestora la formarea poporului şi culturii moldoveneşti.
Continuitatea cronologică în prezentarea evenimentelor istorice asigură posibilitatea unor conexiuni tematice. Fiecare compartiment tratează de o manieră sintetică subiectele importante ale fiecărei perioade din istoria Moldovei. În îndelunga sa istorie, poporul moldovenesc şi-a găsit temelia în el însăşi şi în strămoşii săi. Întreg trecutul nostru se încadrează în mod organic evoluţiei de ansamblu a omenirii, deoarece istoria Moldovei nu poate fi pe deplin înţeleasă decît dacă este încadrată în contextul universal în care s-a desfăşurat.
Moldovenii se află într-o zonă de convergenţă a civilizaţiilor, fapt care a determinat şi importante interferenţe politice. Moldovenii şi-au împletit soarta cu cea a altor popoare şi state. De aici au rezultat influenţe pe care factorul extern le-a exercitat asupra evoluţiei interne, dar şi posibilităţi de afirmare pentru Moldova în plan general. Numeroase fapte de istorie naţională sînt, astfel, şi fapte de istorie universală.
Pagina Istorie vă va permite să înţelegeţi învăţămintele istoriei, să stabiliţi legătura dintre trecut şi prezent, deoarece numai cunoaşterea şi însuşirea marilor adevăruri ale trecutului poate asigura omului prezentul, înţelegerea deplină a menirii sale.
Publicații
-
Ultimele ştiri
-
02 februarie, 15:30 Bogdan I – întemeietorul statului independent Moldova Domnia lui Bogdan I este plasată de istorici în anii 1363 - circa 1367. Rădăcinile lui se află în...
-
02 februarie, 09:30 2 februarie - Ziua Independenţei Moldovei Bogdan I (1359-1365) este Întemeietorul Moldovei de sine stătătoare. Răzvrătindu-se contra regalităţii...
-
29 ianuarie, 13:30 Din istoria vinului moldovenesc Moldovenii consideră drept băutură naţională vinul produs din struguri. Pînă a căpăta acest statut,...
-
-
-
-
-



© Moldovenii.md toate drepturile rezervate.
Este interzisă copierea materialelor fără acordul proprietarului.
Informaţia publicată pe site poate fi preluată doar cu indicarea sursei www.moldovenii.md.
Toate întrebările referitor la funcționarea site-ului www.moldovenii.md adresați-le la support@moldovenii.md
Site-ul www.moldovenii.md nu susține și nu promoveaza niciun partid politic.