Tocătură de ciuperci
Ingrediente:
- 700 g ciuperci,
- 4 cepe,
- ½ pahar ulei,
- 1 linguriţă zeamă de lămîie,
- 2-3 căţei de usturoi,
- sare,
- piper negru măcinat,
- pătrunjel verde.
Mod de preparare:
Ciupercile se fierb, se taie mărunt şi se prăjesc. Ceapa se taie şi se rumeneşte. Se amestecă ciupercile cu ceapă şi se înăbuşă cu capac la foc mic circa 10-15 minute. Cînd se răcesc, se dau prin maşina de tocat, se adaugă sare, piper, zeamă de lămîie, usturoi pisat.
Tocătura e mai gustoasă, dacă se folosesc ciuperci proaspete de 2-3 feluri.
Preparat culinar pregătit la restaurantul „La Taifas”
bucătar-şef Dorofeeva Ala
or. Chișinău, Bucuresti, 67
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1846
- Populația:
- 1079 locuitori
Tîrgul-Vertiujeni este un sat şi comună din raionul Floreşti. Tîrgul-Vertiujeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Florești și la 143 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1079 de oameni. Satul Tîrgul-Vertiujeni a fost menționat documentar în anul 1846.