Tocătură de ciuperci
Ingrediente:
- 700 g ciuperci,
- 4 cepe,
- ½ pahar ulei,
- 1 linguriţă zeamă de lămîie,
- 2-3 căţei de usturoi,
- sare,
- piper negru măcinat,
- pătrunjel verde.
Mod de preparare:
Ciupercile se fierb, se taie mărunt şi se prăjesc. Ceapa se taie şi se rumeneşte. Se amestecă ciupercile cu ceapă şi se înăbuşă cu capac la foc mic circa 10-15 minute. Cînd se răcesc, se dau prin maşina de tocat, se adaugă sare, piper, zeamă de lămîie, usturoi pisat.
Tocătura e mai gustoasă, dacă se folosesc ciuperci proaspete de 2-3 feluri.
Preparat culinar pregătit la restaurantul „La Taifas”
bucătar-şef Dorofeeva Ala
or. Chișinău, Bucuresti, 67
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1925
- Populația:
- 117 locuitori
Lunga Nouă este un sat din cadrul comunei Crasnîi Vinogradari din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Dubăsari și la 53 km de Chișinău. Populaţia satului Lunga Noua alcătuia 117 oameni în anul 2011. Satul Lunga Noua a fost întemeiat în anul 1925.