
Salată de sfeclă cu mere şi nuci
Ingrediente:
- 1 sfeclă,
- 1 măr,
- ½ pahar prune uscate,
- ½ pahar stafide,
- ½ pahar maioneză,
- 2 linguri miez de nucă pisat,
- 1/3 pahar scorţişoară.
Mod de preparare:
Sfecla se fierbe, se răceşte. Sfecla şi merele, curăţate de coajă, se dau prin răzătoare mășcată. Prunele se opăresc în apă fierbinte, se curăţă de sâmburi, se taie fidea. Stafidele se spală. Se amestecă toate, se adaugă nuci şi scorţişoară. Se condimentează cu maioneză şi se amestecă.
Preparat culinar pregătit la restaurantul „La Taifas”
bucătar-şef Dorofeeva Ala
or. Chișinău, Bucuresti, 67
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitalei exită în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1437
- Populația:
- 1621 locuitori
Cuhureştii de Sus este un sat şi comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Unchiteşti, Cuhureştii de Sus și Nicolaevca. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Florești și la 165 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1621 de oameni. Satul Cuhureștii de Sus a fost menționat documentar în anul 1437.