07 octombrie 2010, 17:56 views 37254

Ardei graşi ca acasă

Ingrediente:

•    8 ardei de mărime medie,
•    1 lingură pătrunjel şi mărar tăiat.

Pentru sos:
•    2-3 roşii,
•    2 cepe medii,
•    2 linguri de ulei,
•    1 morcov,
•    3-4 căţei de usturoi,
•    sare,
•    piper negru măcinat.
 
Mod de preparare:

Ardeiul se prepară ca în reţeta Ardei dulce umplut, se pune pe o farfurie în formă de evantai. La mijloc se pune sosul.

Prepararea sosului:  Ceapa şi morcovul se taie fidea, se rumenesc. Roşiile se opăresc, se curăţă de pieliţă, se dau prin răzătoare măşcată, se adaugă la celelalte legume. Se călesc timp de 5-7 minute. La sfîrşit se adaugă sare, piper negru, usturoiul strivit şi verdeaţă tăiată.

 

Preparat culinar pregătit la restaurantul „Doina”
bucătar-şef Putreșa Ana
or. Сhişinău, str. Trandafirilor, 6
 

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Municipiu
Prima atestare:
1436
Populația:
779 800 locuitori
Logo

Municipiul Chișinău este capitala Republicii Moldova, centru urban cu important potenţial economic, social, cultural. Amplasat  în partea centrală a țării, este traversat de rîul Bîc. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 779 800  locuitori. Prima atestare documentară a Chişinăului datează din anul 1436, cînd domnitorii Ilie şi Ştefan întăresc logofătului Oancea posesiunile sale, aflate în hotar cu “Cheşeneul lui Acbaş". În 1576 documentele menţionează Chişinăul ca sat în ţinutul Lăpuşnei, cu mori în Bîc.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.