07 octombrie 2010, 17:56 views 37143

Ardei graşi ca acasă

Ingrediente:

•    8 ardei de mărime medie,
•    1 lingură pătrunjel şi mărar tăiat.

Pentru sos:
•    2-3 roşii,
•    2 cepe medii,
•    2 linguri de ulei,
•    1 morcov,
•    3-4 căţei de usturoi,
•    sare,
•    piper negru măcinat.
 
Mod de preparare:

Ardeiul se prepară ca în reţeta Ardei dulce umplut, se pune pe o farfurie în formă de evantai. La mijloc se pune sosul.

Prepararea sosului:  Ceapa şi morcovul se taie fidea, se rumenesc. Roşiile se opăresc, se curăţă de pieliţă, se dau prin răzătoare măşcată, se adaugă la celelalte legume. Se călesc timp de 5-7 minute. La sfîrşit se adaugă sare, piper negru, usturoiul strivit şi verdeaţă tăiată.

 

Preparat culinar pregătit la restaurantul „Doina”
bucătar-şef Putreșa Ana
or. Сhişinău, str. Trandafirilor, 6
 

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
2022 locuitori

Coteala este un sat şi comună din raionul Briceni. Coteala este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Coteala este situat la o distanță de 24 km de oraşul Briceni şi la 260 km de Chișinău.Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2022 de oameni. Prima atestare documentară a satului Coteala datează din anul 1437, cînd aşezarea se afla în stăpînirea boierului Mihail de Dorohoi.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.