Ardei graşi ca acasă
Ingrediente:
• 8 ardei de mărime medie,
• 1 lingură pătrunjel şi mărar tăiat.
Pentru sos:
• 2-3 roşii,
• 2 cepe medii,
• 2 linguri de ulei,
• 1 morcov,
• 3-4 căţei de usturoi,
• sare,
• piper negru măcinat.
Mod de preparare:
Ardeiul se prepară ca în reţeta „Ardei dulce umplut”, se pune pe o farfurie în formă de evantai. La mijloc se pune sosul.
Prepararea sosului: Ceapa şi morcovul se taie fidea, se rumenesc. Roşiile se opăresc, se curăţă de pieliţă, se dau prin răzătoare măşcată, se adaugă la celelalte legume. Se călesc timp de 5-7 minute. La sfîrşit se adaugă sare, piper negru, usturoiul strivit şi verdeaţă tăiată.
Preparat culinar pregătit la restaurantul „Doina”
bucătar-şef Putreșa Ana
or. Сhişinău, str. Trandafirilor, 6
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1653
- Populația:
- 2038 locuitori
Cornești este un sat și comună din raionul Ungheni. Cornești este unicul sat din comuna cu același nume. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Ungheni și la 82 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2038 de oameni. Satul Cornești a fost menționat documentar în anul 1653.