
Ardei umpluţi cu brînză
Ingrediente:
- 4 ardei medii (de preferinţă de culoare roşie sau portocalie),
- pătrunjel verde.
Pentru umplutură:
- 1½ pahare brânză dată prin răzătoare,
- 100 g unt,
- 3-4 căţei de usturoi,
- 2 linguri verdeaţă tăiată mărunt,
- 10-15 măsline fără sâmburi (la dorință),
- piper negru măcinat
Mod de preparare:
Ardeii se spală, se taie partea de sus împreună cu pedunculul şi seminţele. Pe 1-2 minute se pun în uncrop, apoi se scurg prin strecurătoare şi se lasă să se răcească. Se pune umplutura, în mijlocul ardeilor umpluţi se pun măslinele, totul se pune în frigider.
Prepararea umpluturii: Untul refrigerat se dă prin răzătoare, se amestecă cu brânza, usturoiul pisat, piperul şi verdeaţa. Înainte de a se servi, ardeii se taie felii, se pun pe farfurie şi se garnisesc cu verdeaţă.
Preparat culinar pregătit la restaurantul „Chateau Vartely”
bucătar-şef Berectari Dmitrii
mun. Orhei, str. Eliberarii, 170/B
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitalei exită în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1896
- Populația:
- 391 locuitori
Constantinovca este un sat din cadrul comunei Vladimirovca din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 27 km de 4orașul Slobozia și la 93 km de Chișinău. Populaţia satului Constantinovca alcătuia 391 oameni în anul 2004. Satul Constantinovca a fost menționat documentar în anul 1896.