08 octombrie 2010, 10:20 views 42529

Ardei umpluţi cu brînză

Ingrediente:

  • 4 ardei medii (de preferinţă de culoare roşie sau portocalie),
  • pătrunjel verde.

Pentru umplutură:

  • 1½ pahare brânză dată prin răzătoare,
  • 100 g unt,
  • 3-4 căţei de usturoi,
  • 2 linguri verdeaţă tăiată mărunt,
  • 10-15 măsline fără sâm­buri (la dorință),
  • piper negru măcinat

Mod de preparare:

Ardeii se spală, se taie partea de sus îm­preună cu pedunculul şi seminţele. Pe 1-2 minute se pun în uncrop, apoi se scurg prin strecurătoare şi se lasă să se răceas­că. Se pune umplutura, în mijlocul ardeilor umpluţi se pun măslinele, totul se pune în frigider.

Prepararea   umpluturii: Untul refrigerat se dă prin răzătoare, se amestecă cu brânza, usturoiul pisat, piperul şi verdeaţa. Înainte de  a se servi, ardeii se taie felii, se pun pe farfurie şi se garnisesc cu verdeaţă.

 

Preparat culinar pregătit la restaurantul „Chateau Vartely”
bucătar-şef Berectari Dmitrii
mun. Orhei, str. Eliberarii, 170/B
 

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1489
Populația:
2233 locuitori

Şişcani este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Drojdieni și Şişcani. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Nisporeni și la 75 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2233 de oameni. Satul Șișcani a fost menționat documentar în anul 1489.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.