Ardei umpluţi cu brînză
Ingrediente:
- 4 ardei medii (de preferinţă de culoare roşie sau portocalie),
- pătrunjel verde.
Pentru umplutură:
- 1½ pahare brânză dată prin răzătoare,
- 100 g unt,
- 3-4 căţei de usturoi,
- 2 linguri verdeaţă tăiată mărunt,
- 10-15 măsline fără sâmburi (la dorință),
- piper negru măcinat
Mod de preparare:
Ardeii se spală, se taie partea de sus împreună cu pedunculul şi seminţele. Pe 1-2 minute se pun în uncrop, apoi se scurg prin strecurătoare şi se lasă să se răcească. Se pune umplutura, în mijlocul ardeilor umpluţi se pun măslinele, totul se pune în frigider.
Prepararea umpluturii: Untul refrigerat se dă prin răzătoare, se amestecă cu brânza, usturoiul pisat, piperul şi verdeaţa. Înainte de a se servi, ardeii se taie felii, se pun pe farfurie şi se garnisesc cu verdeaţă.
Preparat culinar pregătit la restaurantul „Chateau Vartely”
bucătar-şef Berectari Dmitrii
mun. Orhei, str. Eliberarii, 170/B
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1839
- Populația:
- 930 locuitori
Iordanovca este un sat şi comună din raionul Basarabeasca. Iordanovca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la distanța de 10 km de orașul Basarabeasca și la 86 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 930 de oameni. Satul Iordanovca a fost menționat documentar în anul 1839.