Ardei graşi umpluţi, muraţi ca acasă
Ingrediente:
• 8-10 ardei graşi,
• 1 lingură ulei,
• 1 lingură ceapă verde tăiată mărunt,
• pătrunjel verde.
Pentru umplutură:
• ½ căpăţînă de varză,
• 2 morcovi,
• 1 rădăcină de pătrunjel,
• 2 cepe,
• 2 mere,
• 1/3 pahar ulei,
• 1 lingură sare,
• 3 linguri mărar,
• pătrunjel verde tăiat mărunt.
Mod de preparare:
Ardeii pregătiţi se pun într-o cratiţă emailată, se acoperă cu o farfurie, deasupra se pune o greutate. Peste 5 zile ardeii vor fi gata. Înainte de a se servi, se stropesc cu ulei, se presară cu ceapă verde şi se garnisesc cu pătrunjel.
Prepararea umpluturii: Morcovii, pătrunjelul, ceapa se taie pai, se rumenesc. Varza se taie mărunt, se freacă cu sare. Se adaugă merele tăiate felioare, legumele prăjite, verdeaţa. Se amestecă totul.
Preparat culinar pregătit la restaurantul „La Crîșma”
bucătar-şef Țîbuliscaia Liudmila
or. Chișinău, str. Hipodromului, 9/1
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1446
- Populația:
- 522 locuitori
Trestieni este un sat din cadrul comunei Colicăuţi, raionul Briceni. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 522 de oameni. Prima atestare documentară a satului Trestieni datează din iunie 1446. La acea dată satul se numea Trestiana şi se afla în componenţa ţinutului Hotin.