Salată cu ardei copţi şi mazăre verde
Ingrediente:
• 6 ardei graşi,
• ¾ pahar de mazăre verde conservată,
• 1 ceapă,
• 4 roşii,
• 2 linguri verdeaţă tăiată,
• 100 g vin roşu de masă.
Pentru sos:
• 2 linguri ulei,
• 2 linguri oţet de vin,
• ½ linguriţă zahăr,
• sare,
• piper negru măcinat.
Mod de preparare:
Ardeii se curăţă de peduncul şi seminţe, se coc la cuptor pe reţea, se curăţă de coajă, codiţă şi seminţe, se taie felii. Ceapa, tăiată semiinele, se spală în apă rece, se scurge bine, deasupra se toarnă vin şi se pune la marinat pe 10-15 minute. Roşiile se taie felii. Mazărea, legumele şi verdeaţa se amestecă, se adaugă sos, se pun în farfurie, se garnisesc cu verdeaţă.
Prepararea sosului: Se amestecă uleiul vegetal şi oţetul, se adaugă sare, zahăr, piper măcinat. Ingredientele se amestecă şi se bat bine.
Preparat culinar pregătit la restaurantul „La Taifas”
bucătar-şef Dorofeeva Ala
or. Chișinău, Bucuresti, 67
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1816
- Populația:
- 4986 locuitori
Valea Perjei este un sat şi comună din raionul Taraclia. Valea Perjei este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Taraclia și la 142 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4986 de oameni. atul Valea Perjei a fost întemeiat în anul 1816.