07 octombrie 2010, 14:33
36293
Roşii umplute cu vinete
Ingrediente:
- 4-6 roşii cărnoase,
- sare,
- 1 lingură de verdeaţă tocată mărunt.
Pentru umplutură:
8-10 linguri de vinete (vezi receta „Vinete tocate”)
Mod de preparare:
Tăiați „capacul” roşiilor sau faceţi cîte „o floare”, cu ajutorul linguriţei scoateţi pulpa şi seminţele roşiilor, umpleţi cu vinete.
Înainte de a servi, presăraţi cu verdeaţa tocată.
Preparat culinar pregătit la restaurantul „La Taifas”
bucătar-şef Dorofeeva Ala
or. Chișinău, Bucuresti, 67
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
Localitățile Republicii Moldova
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1607
- Populația:
- 1714 locuitori
Vărăncău este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Slobozia-Cremene, Vărăncău și Slobozia-Vărăncău. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Soroca și la 150 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1714 oameni. Satul Vărăncău a fost menționat documentar în anul 1607.
Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.