07 octombrie 2010, 14:33 views 36293

Roşii umplute cu vinete

Ingrediente:

  • 4-6 roşii cărnoase,
  • sare,
  • 1 lingură de verdeaţă tocată mărunt.

Pentru umplutură:

8-10 linguri de vinete (vezi receta Vinete tocate)

Mod de preparare:

Tăiați „capacul” roşiilor sau faceţi cîte „o floare”, cu ajutorul linguriţei scoateţi pulpa şi seminţele roşiilor, umpleţi cu vinete.

Înainte de a servi, presăraţi cu verdeaţa tocată.

 

Preparat culinar pregătit la restaurantul „La Taifas”
bucătar-şef Dorofeeva Ala
or. Chișinău, Bucuresti, 67

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1607
Populația:
1714 locuitori

Vărăncău este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Slobozia-Cremene, Vărăncău și Slobozia-Vărăncău. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Soroca și la 150 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1714 oameni. Satul Vărăncău a fost menționat documentar în anul 1607.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.