Vinete tocate
Ingrediente:
- 2 vinete,
- 2 roşii,
- 1 ceapă,
- 3 linguri ulei,
- 2 căței de usturoi,
- sare,
- piper negru măcinat,
- 1 lingură mărar și pătrunjel tăiat.
Mod de preparare:
Vinetele se coc la cuptor sau grătar, se curăţă de coajă şi peduncul, sucul se scurge. Miezul se mărunţeşte cu un cuţit de lemn, se adaugă ceapa prăjită, roşiile, date prin răzătoare, sarea şi se înăbuşă la foc mic timp de 20-25 minute, apoi se adaugă usturoiul pisat. Se amestecă şi se bat bine. Înainte de a se servi, se presară cu mărar.
Preparat culinar pregătit la restaurantul „Chateau Vartely”
bucătar-şef Berectari Dmitrii
mun. Orhei, str. Eliberarii, 170/B
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1832
- Populația:
- 3903 locuitori
Başcalia este un sat şi comună din raionul Basarabeasca. Başcalia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la distanța de 23 km de orașul Basarabeasca și la 118 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3903 oameni. Satul Bașcalia a fost întemeiat în anul 1832.