Vinete tocate
Ingrediente:
- 2 vinete,
- 2 roşii,
- 1 ceapă,
- 3 linguri ulei,
- 2 căței de usturoi,
- sare,
- piper negru măcinat,
- 1 lingură mărar și pătrunjel tăiat.
Mod de preparare:
Vinetele se coc la cuptor sau grătar, se curăţă de coajă şi peduncul, sucul se scurge. Miezul se mărunţeşte cu un cuţit de lemn, se adaugă ceapa prăjită, roşiile, date prin răzătoare, sarea şi se înăbuşă la foc mic timp de 20-25 minute, apoi se adaugă usturoiul pisat. Se amestecă şi se bat bine. Înainte de a se servi, se presară cu mărar.
Preparat culinar pregătit la restaurantul „Chateau Vartely”
bucătar-şef Berectari Dmitrii
mun. Orhei, str. Eliberarii, 170/B
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1768
- Populația:
- 4941 locuitori
Tîrnauca este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Slobozia și la 69 km de Chișinău. Populaţia satului Tîrnauca alcătuia 4941 de oameni în anul 2004. Satul Tîrnauca a fost menționat documentar în anul 1768.