08 octombrie 2010, 10:02 views 39406

Gustare rece din legume prăjite

Ingrediente:

•    1 dovlecel,
•    1 vînătă,
•    3 ardei graşi,
•    ½ pahar ulei,
•    sare,
•    piper negru măcinat

Pentru sos:
•    1-2 cepe,
•    2-3 roşii,
•    2 linguri ulei,
•    3-4 căţei de usturoi,
•    ½ linguriţă zahăr,
•    sare,
•    piper negru măcinat,
•    1 lingură verdeaţă tăiată.
 
Mod de preparare:

Dovlecelul şi vînăta pregătite, în prealabil, se curăţă şi se taie sub unghi felii cu grosimea de 0,5-1 cm, se prăjesc în ulei, se sărează şi se piperează. Ardeii se prăjesc întregi în ulei pînă se înmoaie, apoi se curăţa de pieliţă şi se sărează. Legumele se pun pe o farfurie plată, în centrul farfuriei se pune sosul. Înainte de a se servi, se presară cu verdeaţă.

Prepararea sosului: Ceapa se taie cuburi mici sau semiinele. Roşiile se opăresc, se curăţă de pieliţă şi se dau prin răzătoare, usturoiul se pisează. Ceapa se rumeneşte în ulei, apoi se adaugă roşiile şi se prăjesc la foc slab pînă se îngroaşă. Sarea, zahărul şi usturoiul pisat se adaugă la sfîrșit.

 

Preparat culinar pregătit la restaurantul „Chateau Vartely”
bucătar-şef Berectari Dmitrii
mun. Orhei, str. Eliberarii, 170/B
 

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1859
Populația:
100 locuitori

Marianca de Sus este un sat din cadrul comunei Zaim, raionul Căuşeni. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Căușeni și la 82 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 100 de oameni. Satul Marianca de Sus a fost menționat documentar în anul 1859.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.