
Roşii umplute cu ciuperci
Ingrediente:
• 8 roşii tari,
• sare.
Pentru umplutură:
• 6 ciuperci,
• 2 cepe,
• 2 ouă,
• 1 lingură de brânză de oi nesărată sau de brînză cu cheag tare (la dorinţă),
• 2 linguri de unt,
• sare,
• piper măcinat,
• 1 lingură de verdeaţă tocată mărunt,
• 1 lingură de ceapă tocată mărunt.
Mod de preparare:
Tăiaţi „capacul” roșiilor, înlăturaţi pulpa şi seminţele cu linguriţa, umpleţi-o cu umplutură.
Prepararea umpluturii: Fierbeţi ciupercile, tăiaţi-le pai, prăjiţi-le cu ceapă, adăugaţi ouăle fierte, sarea, piperul măcinat, verdeaţa, brînza de oi, amestecaţi totul. Înainte de a servi presăraţi cu ceapă verde.
Preparat culinar pregătit la restaurantul „Sala de aur”
bucătar-şef Lazarev Vasilii
or. Chișinău, str. Ghidighici, 1/2
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitalei exită în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- sec. XX
- Populaţia:
- 8 locuitori
Nistreni este un sat din cadrul comunei Lalova, raionul Rezina. Satul Nistreni este situat la o distanță de 45 km de oraşul Rezina şi la 101 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 8 oameni. Satul Nistreni a fost întemeiat în anii 60 ai secolului XX.