Roşii umplute cu ciuperci
Ingrediente:
• 8 roşii tari,
• sare.
Pentru umplutură:
• 6 ciuperci,
• 2 cepe,
• 2 ouă,
• 1 lingură de brânză de oi nesărată sau de brînză cu cheag tare (la dorinţă),
• 2 linguri de unt,
• sare,
• piper măcinat,
• 1 lingură de verdeaţă tocată mărunt,
• 1 lingură de ceapă tocată mărunt.
Mod de preparare:
Tăiaţi „capacul” roșiilor, înlăturaţi pulpa şi seminţele cu linguriţa, umpleţi-o cu umplutură.
Prepararea umpluturii: Fierbeţi ciupercile, tăiaţi-le pai, prăjiţi-le cu ceapă, adăugaţi ouăle fierte, sarea, piperul măcinat, verdeaţa, brînza de oi, amestecaţi totul. Înainte de a servi presăraţi cu ceapă verde.
Preparat culinar pregătit la restaurantul „Sala de aur”
bucătar-şef Lazarev Vasilii
or. Chișinău, str. Ghidighici, 1/2
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Oraș
- Prima atestare:
- 1462
- Populația:
- 32530 locuitori
Ungheni este un oraş în Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Ungheni. Amplasat în partea de vest a republicii, pe malul stâng al rîului Prut, oraşul Ungheni este situat la o distanţă de 107 km de Chișinău. Localitatea este cel mai important punct vamal feroviar cu România. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 32530 locuitori. Prima atestare documentară a localităţii, cu numele Unghiul, datează din 1462, fiind în proprietatea boierului Bratu.