Roşii umplute cu ciuperci
Ingrediente:
• 8 roşii tari,
• sare.
Pentru umplutură:
• 6 ciuperci,
• 2 cepe,
• 2 ouă,
• 1 lingură de brânză de oi nesărată sau de brînză cu cheag tare (la dorinţă),
• 2 linguri de unt,
• sare,
• piper măcinat,
• 1 lingură de verdeaţă tocată mărunt,
• 1 lingură de ceapă tocată mărunt.
Mod de preparare:
Tăiaţi „capacul” roșiilor, înlăturaţi pulpa şi seminţele cu linguriţa, umpleţi-o cu umplutură.
Prepararea umpluturii: Fierbeţi ciupercile, tăiaţi-le pai, prăjiţi-le cu ceapă, adăugaţi ouăle fierte, sarea, piperul măcinat, verdeaţa, brînza de oi, amestecaţi totul. Înainte de a servi presăraţi cu ceapă verde.
Preparat culinar pregătit la restaurantul „Sala de aur”
bucătar-şef Lazarev Vasilii
or. Chișinău, str. Ghidighici, 1/2
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1921
- Populația:
- 120 locuitori
Mocearovca este un sat din cadrul comunei Carmanova din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Grigoriopol și la 90 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2012, populaţia satului constituia 120 de oameni. Satul Mocearovca a fost întemeiat în anul 1921.