08 octombrie 2010, 10:08 views 23872

Ardei umpluţi cu mere şi morcov

Ingrediente:

  • 8-10 ardei,
  • pătrunjel verde.

Pentru umplutură:

  • 3-4 mere,
  • 2 morcovi,
  • 1 lingură unt,
  • ½ pahar maioneză,
  • ½ pahar brînză nesărată dată prin răzătoare,
  • sare,
  • piper negru măcinat.

Mod de preparare:

Ardeii se coc în cuptor, se curăţă de coajă, peduncul şi seminţe, se pune um­plutura, se aranjează în farfurie, se garniseşte cu pătrunjel.

Prepararea umpluturii: Morcovii se dau prin răzătoare mășcată, se rumenesc şi se răcesc. Merele se curăţă de coajă, se dau prin răzătoare, se amestecă cu morcovi şi brînză, se adaugă sare, piper, maioneză, se amestecă atent.

 

Preparat culinar pregătit la restaurantul „La Crîșma”
bucătar-şef Țîbuliscaia Liudmila
or. Chișinău, str. Hipodromului, 9/1

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX-lea
Populația:
1296 locuitori

Găvănoasa este un sat şi comună din raionul Cahul. Din componenţa comunei fac parte localităţile Nicolaevca, Găvănoasa, Vladimirovca. Satul Găvănoasa se află la distanța de 17 km de orașul Cahul și la 190 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1296 de oameni. Satul Găvănoasa a fost întemeiat la începutul secolului al XIX-lea.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.