Rulade de dovlecei umpluţi cu legume (varianta 2)
Ingrediente:
- 3 dovlecei,
- ½ pahar ulei.
- 2 ouă
- 3 linguri de făină
- sare
Pentru umplutură:
- 2 cepe,
- 1-2 roșii,
- 2 morcovi,
- 8-10 ciuperci,
- 1 lingură oţet,
- ½ lingură zahăr,
- 2-3 căţei de usturoi,
- 1 lingură verdeaţă tăiată,
- sare.
Mod de preparare:
Dovleceii tineri se spală, se curăţă de peduncul şi pieliţă, se taie în lungime fâşii, se prăjesc pe ambele părţi. Pe fâşiile prăjite se pune umplutura şi se rulează.
Prepararea umpluturii: Morcovii, ceapa, ciupercile se taie fidea subţire, se prăjesc puţin, apoi se adaugă sarea, usturoiul pisat, verdeaţa, zahăr, oţet şi se amestecă.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Doina”
bucatar-sef Putreșa Ana
or. Сhisinau, str. Trandafirilor, 6
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1867
- Populația:
- 1072 locuitori
Ciobanovca este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ciobanovca, Mirnoe, Balmaz și Troiţa Nouă. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Anenii Noi și la 40 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1072 de oameni. Satul Ciobanovca a fost menționat documentar în anul 1867.