
Castraveţi umpluţi cu carne de găină
Ingrediente:
• 4 castraveţi mari,
• 2 linguri de maioneză,
• 4-5 măsline fără sîmburi.
Pentru umplutură:
• 100 g de file de carne de găină fiartă,
• ½ de tulpină de praz (partea albă),
• 2 linguri de ulei,
• 3 căţei de usturoi,
• sare,
• piper negru măcinat,
• 1 lingură de verdeaţă tocată.
Mod de preparare:
Castraveţii pregătiţi în prealabil, se taie în jumătate, se înlătură pulpa şi seminţele, astfel încît, să obţineţi nişte bărcuţe. Săraţi, puneţi umplutura. Înainte de a se servi ornaţi cu maioneză şi măsline.
Prepararea umpluturii: Treceţi carnea prin tocătorul de carne sau tăiaţi-o pai. Adăugaţi prazul tăiat, sarea, ardeiul şi căliţi totul la foc încet timp de 10-15 minute. Înainte să închideţi focul, puneţi usturoiul pisat şi verdeaţa tocată.
Preparat culinar pregătit la restaurantul „Chateau Vartely”
bucătar-şef Berectari Dmitrii
mun. Orhei, str. Eliberarii, 170/B
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitalei exită în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1436
- Populația:
- 602 locuitori
Donici este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Donici, Camencea și Pocşeşti. Localitatea se află la distanța de 30 km de oraşul Orhei şi la 67 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 602 oameni. Satul Donici a fost menționat documentar în anul 1436.