Salată de fasole păstăi cu verdeaţă şi usturoi
Ingrediente:
• 600 g fasole păstăi,
• 2 linguri de ulei,
• 1 lingură oţet de vin,
• 3-4 căţei de usturoi,
• sare,
• 2 linguri de verdeaţă tocată mărunt.
Mod de preparare:
Rupeţi cozile şi aţele fasolelor, fierbeţi-le în apă sărată 10-12 minute, scurgeţi-le prin strecură-toare, răciţi-le, tăiați-le. Puneţi fasolea în cratiţă, adăugaţi ulei, oţet, usturoi pisat, puneţi un capac şi lăsaţi pentru 1,5-2 ore. Înainte de a se servi salata puneţi pe farfurie foile de salată, presăraţi cu verdeaţă tocată.
Preparat culinar pregătit la restaurantul „La Taifas”
bucătar-şef Dorofeeva Ala
or. Chișinău, Bucuresti, 67
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1915
- Populația:
- 343 locuitori
Poiana este un sat din cadrul comunei Hincăuţi, raionul Edineţ. Satul este situat la o distanţă de 22 km de orașul Edineț și la 22 km de stația de cale ferată Rediul Mare. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 343 de oameni. Satul Poiana a fost întemeiat în anul 1915. La 1 km spre nord de satul Poiana se află parcul Hincăuți, fondat la începutul secolului XX, pe o suprafață de 27 ha.