21 martie 2011, 14:45 views 25953

Carne coaptă cu prune uscate

Ingrediente:

•    1 kg carne de porc de la piept,
•    1 1/2 linguri sare,
•    1 1/2 linguriţe piper negru măcinat,
•    6-8 prune sau caise uscate,
•    100 g slănină,
•    8-10 căţei de usturoi.

Mod de preparare:

Slănina şi usturoiul se dau prin maşina de tocat, se adaugă sare şi piper, se amestecă şi se formează nişte cilindre cu grosimea de 1 cm, care apoi se refrigerează în congelator.

Prunele se curăţă de sîmburi. În carne se fac de-a lungul cîteva incizii cu un ac de bucătărie sau cu un cuţit îngust. În ele se pun cilindrele din slănină cu usturoi şi prunele (sau caisele). Se presară cu sare şi piper şi se coc în cuptor pînă sînt gata la o temperatura de 160-180°C. Din cînd în cînd se stropeşte carnea cu sucul pe care-l lasă friptura. Cînd se răceşte, carnea se taie felii şi se serveşte cu legume proaspete.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Crișma”
bucatar-sef Țibuliscaia Liudmila
or. Chisinau, str. Hipodromului, 9/1

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1902
Populația:
1538 locuitori

Grigorăuca este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cozești, Petropavlovca și Grigorăuca. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Sîngerei și la 106 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1538 de oameni. Satul Grigorăuca a fost menționat documentar în anul 1902.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.