08 octombrie 2010, 17:21 views 46135

Saltison (varianta 2)

Necesită anumită experienţă şi pricepere la gătit, însă arată mult mai atractiv.

Ingrediente:

  • picior de porc (1-1,5 кг),
  • 2 cepe,
  • 1-2 morcovi,
  • 5-6 căţei de usturoi,
  • foi de dafin,
  • piper negru boabe,
  • sare.  

Pentru omletă:

  • 1 ou,
  • 0,5 pahar de lapte,
  • sare.

Mod de preparare:

Piciorul de porc se fierbe împreună cu legumele şi condimentele într-o cantitate medie de apă la foc mic, periodic se îndepărtează spuma. Se fierbe pînă carnea se îndepărtează de os, fără să se adauge apă. Carnea fiartă se toacă mărunt, se adaugă usturoiul pisat şi bulionul de carne strecurat, obținîndu-se o masă concentrată semilichidă.

Prepararea omletei: Oule bătute se amestecă cu lapte, se adaugă sare, se prăjeşte omleta fără capac astfel, ca sa se obţină o panglică subţire. Pe o peliculă alimentară sau o bucată de pînză umedă se pune omleta, deasupra masa de saltison, se rulează ca să se obţină o baghetă, marginile se fixează şi se lasă să se răcească sub o greutate uşoară în frigider.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Sala de aur”
bucatar-sef Lazarev Vasilii
or. Chisinau, str. Ghidighici, 1/2

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1867
Populația:
1072 locuitori

Ciobanovca este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ciobanovca, Mirnoe, Balmaz și Troiţa Nouă. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Anenii Noi și la 40 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1072 de oameni. Satul Ciobanovca a fost menționat documentar în anul 1867.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.