08 octombrie 2010, 16:12 views 43887

Ruladă de scrumbie umplută cu legume

Ingrediene:

•    2 scrumbii,
•    1 pahar cu lapte,
•    8 măsline,
•    ¼ lămîie,
•    pătrunjel verde.

Pentru umplutură:
•    2 morcovi,
•    2 cepe,
•    2 linguri ulei,
•    1 linguriţă oţet,
•    foi de dafin,
•    piper negru boabe,
•    1 lingură de verdeaţă tăiată (mărar şi pătrunjel).
 
Mod de preparare:

Fileul de scrumbie se pune pe 2-3 ore la înmuiat în lapte, se taie felii de 6-8 mm grosime, în care se pune umplutura şi se rulează, se pun în salatieră, se garnisesc cu pătrunjel, măsline şi rondele de lămîie.

Prepararea umpluturii: Morcovii se taie fidea, ceapa – semiinele. Ceapa se prăjeşte în ulei, se adaugă morcovul. Continuînd prăjirea, se toarnă oţetul, se pune piper şi foi de dafin şi se fierbe înăbuşit pînă este gata. Cînd se răceşte, se adaugă verdeaţa şi se amestecă.

Preparat culinar pregătit la restaurantul „Chateau Vartely”
bucătar-şef Berectari Dmitrii
mun. Orhei, str. Eliberarii, 170/B

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1575
Populația:
4198 locuitori

Caracuşenii Vechi este un sat şi comună din raionul Briceni. Caracuşenii Vechi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Caracuşenii Vechi este aşezat pe malul drept al pîrîului Lopatnic, situat la 15 km sud-est de staţia de cale ferată Lipcani, la 40 km nord-vest de Edineţ şi la 227 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 4198 de oameni. Prima atestare a satului Caracuşenii Vechi, cu numele Carapuşceni din ţinutul Hotin,  datează din mai 1575. 

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.