Ruladă de scrumbie umplută cu legume
Ingrediene:
• 2 scrumbii,
• 1 pahar cu lapte,
• 8 măsline,
• ¼ lămîie,
• pătrunjel verde.
Pentru umplutură:
• 2 morcovi,
• 2 cepe,
• 2 linguri ulei,
• 1 linguriţă oţet,
• foi de dafin,
• piper negru boabe,
• 1 lingură de verdeaţă tăiată (mărar şi pătrunjel).
Mod de preparare:
Fileul de scrumbie se pune pe 2-3 ore la înmuiat în lapte, se taie felii de 6-8 mm grosime, în care se pune umplutura şi se rulează, se pun în salatieră, se garnisesc cu pătrunjel, măsline şi rondele de lămîie.
Prepararea umpluturii: Morcovii se taie fidea, ceapa – semiinele. Ceapa se prăjeşte în ulei, se adaugă morcovul. Continuînd prăjirea, se toarnă oţetul, se pune piper şi foi de dafin şi se fierbe înăbuşit pînă este gata. Cînd se răceşte, se adaugă verdeaţa şi se amestecă.
Preparat culinar pregătit la restaurantul „Chateau Vartely”
bucătar-şef Berectari Dmitrii
mun. Orhei, str. Eliberarii, 170/B
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1508
- Populația:
- 1309 locuitori
Flămînzeni este un sat din cadrul comunei Coşcodeni, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Sîngerei și la 102 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1309 oameni. Satul Flămînzeni a fost menționat documentar în anul 1508.