Ruladă de scrumbie umplută cu legume
Ingrediene:
• 2 scrumbii,
• 1 pahar cu lapte,
• 8 măsline,
• ¼ lămîie,
• pătrunjel verde.
Pentru umplutură:
• 2 morcovi,
• 2 cepe,
• 2 linguri ulei,
• 1 linguriţă oţet,
• foi de dafin,
• piper negru boabe,
• 1 lingură de verdeaţă tăiată (mărar şi pătrunjel).
Mod de preparare:
Fileul de scrumbie se pune pe 2-3 ore la înmuiat în lapte, se taie felii de 6-8 mm grosime, în care se pune umplutura şi se rulează, se pun în salatieră, se garnisesc cu pătrunjel, măsline şi rondele de lămîie.
Prepararea umpluturii: Morcovii se taie fidea, ceapa – semiinele. Ceapa se prăjeşte în ulei, se adaugă morcovul. Continuînd prăjirea, se toarnă oţetul, se pune piper şi foi de dafin şi se fierbe înăbuşit pînă este gata. Cînd se răceşte, se adaugă verdeaţa şi se amestecă.
Preparat culinar pregătit la restaurantul „Chateau Vartely”
bucătar-şef Berectari Dmitrii
mun. Orhei, str. Eliberarii, 170/B
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Oraș
- Prima atestare:
- 1897
- Populația:
- 9801 locuitori
Donduşeni este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Donduşeni. Amplasat în vecinătatea căii ferate Bălţi-Ocniţa, oraşul Donduşeni este situat la 211 km nord de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 9801 de locuitori. Apariţia oraşului Donduşeni este legată de construcţia căii ferate Bălţi-Ocniţa, finalizată în anul 1893. Odată cu începutul circulaţiei trenurilor pe calea ferată nou construită, este înfiinţată staţia de cale ferată Donduşeni, pe lîngă care crescu o localitate, înregistrată în 1897 ca unitate administrativă.