Salată cu carne de vită şi fasole roşii
Ingrediente:
- 300 g de carne de vită,
- 2/3 de pahar de fasole roşii (sau 1 pahar de fasole roşii conservate),
- 10-12 shampignoni marinaţi,
- castraveţi marinaţi,
- piper negru măcinat,
- sare,
- 2 linguri de ulei,
- foi de salată.
Pentru sos:
- 4 linguri de maioneză,
- 4 linguri de muştar.
Mod de preparare:
Tăiaţi carnea de vită felii, presăraţi cu sare şi piper, prăjiţi în ulei pînă e gata. Tăiaţi ciupercile în 4 părţi, castraveţii marinaţi – felii. Tăiaţi foile de salată ca tăiţei măşcaţi sau rupeţi-le cu mîinile. Amestecaţi maioneza cu muştarul. Uniţi toate ingredientele, amestecaţi.
Preparat culinar pregătit la restaurantul „Novas”
bucătar-şef Carapostol Alexandr
mun. Chișinău, or. Sîngera str. Aerogării, 31
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1552
- Populația:
- 713 locuitori
Ciobanca este un sat din cadrul comunei Pănășești, raionul Străşeni. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Strășeni și la 36 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 713 oameni. Satul Ciobanca a fost menționat documentar în anul 1552.