Fasoliţă (fasole făcăluite)
Ingrediente:
• 1 pahar de fasole (pentru fierbere e mai potrivită fasolea albă),
• 2-3 cepe,
• 3 linguri de ulei,
• 4-5 căţei de usturoi,
• sare,
• piper măcinat.
Mod de preparare:
Se fierbe fasolea aleasă, spălată, pînă este gata fără adaos de sare, strecuraţi zeama în care a fiert, daţi fasolea prin maşina de tocat carne. Apoi tăiaţi ceapa inele şi rumeniţi-o pînă la culoarea aurie. Jumătate din ceapa cu ulei se uneşte cu masa de fasole, se sărează, se piperează, se adaugă usturoiul mărunţit, se amestecă. A se servi garnisit cu ceapa prăjită rămasă. Acest fel de mîncare e gustos atît rece, cît şi cald.
Preparat culinar pregătit la restaurantul „Doina”
bucătar-şef Putreșa Ana
or. Сhişinău, str. Trandafirilor, 6
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1463
- Populația:
- 1118 locuitori
Rudi este un sat şi comună din raionul Soroca. Rudi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 40 km de orașul Soroca și la 196 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1118 oameni. Satul Rudi a fost menționat documentar în anul 1463.