07 octombrie 2010, 11:39 views 33321

Gustare cu brînză de oi şi usturoi

Ingrediente:

•    2 pahare de brnîză de oi rasă nesărată,
•    70 g de unt,
•    2 linguri de nuci măcinate,
•    2-3 căţei de usturoi,
•    3 linguri de verdeaţă tăiată mărunt,
•    1 lingură de paprica măcinată.
 
Mod de preparare:

Răciţi untul, daţi-l prin răzătoare măşcată, adăugaţi brînza de oi, nucile, usturoiul mărunţit, amestecaţi bine. Formaţi nişte gogoşi mici. Jumătate din ele treceţi-le prin verdeaţă tăiată mărunt, iar cealaltă jumătate prin praf de paprica. Garnisiţi la dorinţă cu legume pentru contrast (roşii, ridichi roşii, castraveţi şi verdeaţă).

 

Preparat culinar pregătit la restaurantul „Doina”
bucătar-şef Putreșa Ana
or. Сhişinău, str. Trandafirilor, 6
 

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1893
Populația:
136 locuitori

Gherșunovca este un sat din cadrul comunei Vărăncău din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Rîbnița și la 113 km de Chișinău. Populaţia satului Gherșunovca alcătuia 136 de oameni în anul 2004. Satul Gherșunovca a fost menționat documentar în anul 1893.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.