
Peşte prăjit cu mujdei
Ingrediente:
- 1 peşte proaspăt mare de 1,5-2 kg (sau 4 mici),
- 2 linguri de făină de porumb,
- 4 linguri de ulei,
- sare.
Pentru mujdei:
- ½ pahar bulion concentrat,
- 8-10 căţei de usturoi,
- sare,
- piper negru măcinat,
- ½ lingură verdeaţă tocată,
- ½lingură ardei gras tăiat foarte mărunt.
Mod de preparare:
Pentru acest fel de mâncare se potriveşte orice peşte proaspăt. Se taie, capul, coada şi aripile (toate acestea pot fi folosite pentru prepararea bulionului) peştelui curăţat de solzi şi măruntaie, apoi peştele se taie în părţi egale, se sărează, se trece prin faină şi se rumeneşte în tigaie (peştele mic se prăjeşte întreg). Se coace la cuptor până este gata. Se pune pe talger, mujdeiul se serveşte separat. Acest fel de mâncare poate fi servit şi rece, şi cald.
Prepararea mujdeiului: Usturoiul se pisează cu sare şi piper. Se adaugă verdeaţa, ardeiul, se toarnă bulion rece de peşte, se amestecă.
Preparat culinar pregătit la restaurantul „La Crîșma”
bucătar-şef Țîbuliscaia Liudmila
or. Chișinău, str. Hipodromului, 9/1
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitalei exită în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- sec. XIX
- Populația:
- 553 locuitori
Măcăreuca este un sat din cadrul comunei Cotova, raionul Drochia. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Drochia și la 184 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 553 de oameni. Satul Măcăreuca a fost întemeiat în secolul al XIX-lea.