08 octombrie 2010, 16:36 views 45035

Ruladă din carne de porc cu caise uscate

Ingrediente:

  • piept de porc (file) 500-600 g,
  • 8-10 caise proaspete (10-12 caise uscate),
  • 20 g gelatina cu granule mici,
  • sare,
  • piper negru măcinat

Pentru bulion:

  • 1 morcov,
  • 1 ceapă,
  • 1 rădăcină de pătrunjel (ţelină),
  • sare.

Mod de preparare:

Pieptul se curăţă de membrane, se taie în două straturi, însă nu până la capăt, astfel că să se desfacă în formă de carte, se bate printr-o peliculă alimentară până la dimensiunea de 0,5 cm, se sărează, se piperează, se presară cu gelatină. Caisele proaspete se curăţă de sâmburi (cele uscate se spală), se taie în jumătăţi. Caisele se pun pe o margine de carne, apoi carnea se rulează, se leagă cu o sfoară şi se fierbe într-o cantitate mică de bulion. După ce rulada este gata, se lasă să se răcească sub greutate.  

Înainte de a se servi, se îndepărtează sfoara, rulada se taie felii. Se serveşte cu legume proaspete sau  cu fructe marinate.

 

Preparat culinar pregătit la restaurantul „Sala de aur”
bucătar-şef Lazarev Vasilii
or. Chișinău, str. Ghidighici, 1/2
 

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
sec. XV
Populația:
25641 locuitori
Logo

Orhei este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Orhei.  Amplasat în partea centrală a republicii,  pe malul rîului Răut, oraşul Orhei este situat la o distanţă de 46 km de Chișinău. Conform datelor recensăm]ntului din anul 2004, populaţia constituie 25641 locuitori. Primele menţiuni documentare ale Orheiului datează din ultima treime a secolului al XV-lea şi se referă la pîrcălabii cetăţii Orhei, situată la 18 km în aval pe cursul Răutului, loc cunoscut în prezent sub denumirea „Orheiul Vechi”.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.