08 octombrie 2010, 11:22 views 25385

Coşuleţe din vinete

Ingrediente:

•    3 vinete,
•    1/3 praz,
•    1 ou,
•    2 linguri de caşcaval ras,
•    2 linguri ulei,
•    sare,
•    frunze de salată verde.
 
Pentru umplutură:
•    1 ceapă,
•    2 roşii,
•    1 ou,
•    1 pahar brînză dată prin răzătoare,
•    1 lingură ulei,
•    3 căţei de usturoi,
•    sare,
•    piper negru măcinat.
 
Mod de prepare:

Vinetele se taie rondele (cu grosimea de 5-6 cm). Cu o linguriţă li se scoate o parte din miez, ca să iasă „coşuleţe". Vinetele astfel pregătite, se fierb în apă sărată, apoi se scurg prin strecurătoare şi se spală cu apa rece. „Coşuleţele” se umplu, se pun pe tavă, se presară cu ou fiert şi mărunţit, se stropesc cu ulei, apoi se dau la cuptor. Cînd se răcesc, se pun în farfurie pe foi de salată, se garnisesc cu verdeaţă, din rondele de praz se fac codiţe.

Prepararea umpluturii: Ceapa se mărunţeşte şi se prăjeşte, se adaugă roşiile mărunţite (fără coajă), toate se înăbuşă puţin. Când se răceşte, se adaugă oul fiert şi mărunţit, usturoiul pisat cu sare şi piper, se amestecă totul.

 

Preparat culinar pregătit la restaurantul „La Taifas”
bucătar-şef Dorofeeva Ala
or. Chișinău, Bucuresti, 67

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1620
Populația:
1921 locuitori

Hlinaia este un sat şi comună din raionul Edineţ. Hlinaia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Hlinaia este situat la o distanță de 7 km de orașul Edineț, la 15 km de stația de cale ferată Brătușeni și la 209 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1921 de oameni. Satul Hlinaia pe Racovăț, din ținutul Hotin, este atestat documentar în anul 1620.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.