Salată din fasole păstăi cu legume
Ingrediente:
• 500 g fasole păstăi,
• 2 roşii,
• 1 castravete,
• 2 linguri ulei,
• 1 lingură oţet,
• 2-3 căţei de usturoi,
• sare,
• piper negru măcinat,
• 1 lingură mărar verde tăiat,
• frunze de salată verde.
Mod de preparare:
Fasolele păstăi se curăţă de codiţe şi aţe şi se fierb în apă sărată, se scurg prin strecurătoare, se răcesc, se taie. Roşiile se curăţă de pieliţă, se taie. Salata şi castravetele se mărunţesc. Legumele se amestecă, se adaugă mărar, sare, piper, usturoi pisat, se toarnă oţet şi ulei, se amestecă. Puneţi pe farfurie frunzele de salată, puneţi legumele moviliţă, garnisiţi-le cu feliuţe de roşii.
Preparat culinar pregătit la restaurantul „La Taifas”
bucătar-şef Dorofeeva Ala
or. Chișinău, Bucuresti, 67
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1788
- Populația:
- 3089 locuitori
Ochiul Alb este un sat şi comună din raionul Drochia. Ochiul Alb este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Drochia și la 180 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3089 de oameni. Satul Ochiul Alb a fost menționat documentar în anul 1788.