Peşte copt cu legume şi mirodenii
Ingrediente:
• 2 peşti proaspeţi de mărime mijlocie,
• 2-3 linguri de ulei,
• 1 rădăcină de pătrunjel,
• 1 morcov,
• 2 cepe,
• 100 g burtă afumată de porc (opţional),
• 4-5 căţei de usturoi,
• 1 foaie de dafin,
• sare,
• piper negru şi cuişoare englezeşti boabe.
Mod de preparare:
Rădăcina de pătrunjel, usturoiul şi roşiile se taie felii, ceapa – inele. Pe ambele părţi ale peştilor, curăţaţi de solzi şi măruntaie, faceţi câteva tăieturi pe diagonală. În aceste tăieturi puneţi felii de legume, de slănină, usturoi, piper, foi de dafin, crenguţe de mărar şi pătrunjel. Peştii se sărează, se pun pe tavă (la dorinţă se adaugă rondele de praz şi morcov), se stropesc cu ulei şi se dau la cuptor. Din cînd în cînd se stropesc cu sucul pe care-l lasă peştii. Peştele se serveşte cald sau rece, presărat cu verdeaţă.
Preparat culinar pregătit la restaurantul „La Crîșma”
bucătar-şef Țîbuliscaia Liudmila
or. Chișinău, str. Hipodromului, 9/1
tel: (022) 43-70-50
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1909
- Populația:
- 142 locuitori
Botnăreştii Noi este un sat din cadrul comunei Chirca, raionul Anenii Noi. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Anenii Noi și la 25 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 142 de oameni. Satul Botnăreştii Noi a fost înființat în anul 1909.