08 octombrie 2010, 16:53 views 52105

Ruladă din carne de pui cu ardei copt

Ingrediente:

•    1 pui de 1-1,2 kg,
•    2-3 ardei dulce (de preferinţă de culoare),
•    10-15 crenguţe de pătrunjel,
•    0,5 pahar caşcaval tare dat prin răzătoare,
•    piper negru măcinat
 
Mod de preparare:

Pe carcasa de pui pregătită se face o tăietură de-a lungul sternului, cu un cuţit ascuţit, se îndepărtează sternul şi oasele spinării. Se taie aripioarele, se îndepărtează oasele picioarelor şi coapselor, obținîndu-se un strat de carne cu piele fără oase. Se bate uşor prin peliculă, se presară cu sare şi piper, se lasă să se marineze pentru 1-2 ore. Ardeii se coc la cuptor, se curăţă de pieliţă şi seminţe, se taie felii măşcate. Se distribuie pe carnea de pui împreună cu pătrunjelul spălat. Carnea se rulează strîns, se leagă cu o sfoară, se înfăşoară în frunze de viţă-de-vie sau folie de aluminiu, se dă la cuptor pe 35-40 minute la temperatura de 180 de grade. Rulada este gata atunci, cînd la străpungere se elimină un suc incolor. După aceasta se îndepărtează frunzele (folia de aluminiu) şi se mai lasă pentru 3-5 minute la cuptor la temperatura de 200 de grade pentru ca să se rumenească.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Novas”
bucatar-sef Carapostol Alexandr
mun. Chisinau, or. Singera str. Aerogarii, 31

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1598
Populația:
1996 locuitori

Chirileni este un sat şi comună din raionul Ungheni. Chirileni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Ungheni și la 108 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1996 de oameni. Satul Chirileni a fost menționat documentar în anul 1598.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.