Budincă de morcovi cu mere
Ingrediente:
- 8 morcovi,
- 4 mere,
- 2 linguri crupe de gris,
- 2 ouă,
- 2 linguri unt,
- 2 linguri zahăr,
- 1 lingură de pesmeţi de grîu fărîmiţaţi,
- ¾ pahar lapte,
- ¾ pahar smîntînă,
- sare.
Mod de preparare:
Morcovii se taie mărunt şi se fierb puţin. Separat, se fierbe un terci dens de gris cu lapte, se adaugă morcovul, merele curăţate de coajă şi date prin răzătoare mășcată, gălbenuşurile bătute cu zahăr, untul şi sarea. Se amestecă. Albuşurile se bat şi atent se adaugă la celelalte. Se pune într-o tavă unsă cu unt, presărată cu pesmeţi, deasupra se toarnă smîntîna şi se dă la cuptor.
Budinca se taie felii. Se serveşte cu smîntînă.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Most”
bucatar-sef Ciobanu Larisa
or. Сhisinau, str. Arborilor, 17/1
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1777
- Populația:
- 476 locuitori
Frumuşica este un sat din cadrul comunei Călugăr, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Fălești și la 134 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 476 de oameni. Satul Frumuşica a fost menționat documentar în anul 1777.