
Cartofi umpluţi cu brînză şi ciuperci
Ingrediente:
- 8-10 cartofi,
- 2 roşii,
- ¾ pahar smîntînă,
- ½ pahar bulion de carne,
- sare,
- pătrunjel verde.
Pentru umplutură:
- 1 pahar de brînză mărunţită,
- 1 ou,
- 2 cepe,
- 3-4 ciuperci,
- 2 linguri de smîntînă,
- 2 linguri de ulei,
- sare,
- piper negru măcinat,
- 1 lingură de mărar verde tăiat.
Mod de preparare:
Curățați cartofii, scoateţi-le partea de mijloc, săraţi adînciturile şi umpleţi-le. Cartofii puneţi-i în ceaun, turnaţi bulionul şi daţi-i la cuptor. Înainte de a se servi cartofii se dreg cu smîntînă şi se garnisesc cu felii de roşii, pătrunjel verde.
Prepararea umpluturii:
Ciupercile se fierb, se scurg prin strecurătoare, se taie fidea şi se prăjesc. Se adaugă ceapa prăjită, oul fiert şi mărunţit, brînza, smîntîna, sarea, piperul, mărarul şi se amestecă.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Most”
bucatar-sef Ciobanu Larisa
or. Сhisinau, str. Arborilor, 17/1
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1908
- Populația:
- 397 locuitori
Budăi este un sat din cadrul comunei Step-Soci, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 10 km de oraşul Orhei şi la 57 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 397 de oameni. Satul Budăi a fost înființat în anul 1908.