Roşii prăjite, cu usturoi şi brînză
Ingrediente:
- 8 roşii,
- 1 lingură ulei,
- 2 linguri brânză dată prin răzătoare,
- 1-2 căţei de usturoi,
- sare,
- piper negru măcinat,
- 2 linguri verdeaţă de mărar şi pătrunjel tocate.
Mod de preparare:
Roşiile se taie în doua, se presară cu sare şi piper, se prăjesc pe o parte şi pe alta (mai întâi cu tăietura în sus, apoi invers). Înainte de a fi servite, se presară cu brânză, verdeaţă şi usturoi mărunţit.
Roşiile pot servi drept garnitură pentru carne, scrob sau omletă.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Crîsma”
bucatar-sef Ţibuliscaia Liudmila
or. Chişinau, str. Hipodromului, 9/1
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1653
- Populația:
- 2038 locuitori
Cornești este un sat și comună din raionul Ungheni. Cornești este unicul sat din comuna cu același nume. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Ungheni și la 82 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2038 de oameni. Satul Cornești a fost menționat documentar în anul 1653.