13 octombrie 2010, 10:53 views 17866

Ruladă de cartofi cu porumb şi ciuperci

Ingrediente:

  • 8 cartofi,
  • 2 ouă,
  • 1 lingură unt,
  • 2 linguri lapte,
  • 2 linguri smîntînă,
  • 1 lingură ulei,
  • 1 lingură pesmeţi de grîu fărîmiţaţi,
  • sare,
  • pătrunjel verde.

Pentru umplutură:

  • ½ pahar de porumb fiert sau conservat,
  • 1 praz,
  • 5 ciuperci shampignons,
  • 2 ouă,
  • 1 lingură ulei,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 1 lingură de mărar verde tăiat.

Mod de preparare:

Cartofii curăţaţi se fierb în apă sărată şi se mărunţesc prin sită. Se adaugă lapte fiert, ou crud, sare, se amestecă. Pireul cu un strat de 2 cm se pune pe un şerveţel de tifon umed în formă de dreptunghi. În centrul acestei foi se pune umplutura şi, ridicînd tifonul, se rulează. Rulada se pune într-o tavă unsă cu ulei, presărată cu pesmeţi (la dorință), se unge cu ou bătut cu smîntînă, se presară cu pesmeţi, se stropeşte cu unt topit, se sparge în cîteva locuri cu furculiţa şi se dă la cuptor. Rulada tăiată felii poate fi servită cu smîntînă sau unt topit.

 Prepararea umpluturii: Prazul se prăjeşte, ciupercile se fierb, se scurg prin strecurătoare, se taie fidea şi se prăjesc. Porumbul se amestecă cu ouăle fierte şi mărunţite, se adaugă ceapa, ciupercile, sarea, piperul, mărarul şi se amestecă.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Most”
bucatar-sef Ciobanu Larisa
or. Сhisinau, str. Arborilor, 17/1

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1891
Populația:
229 locuitori

Bulhac este un sat din cadrul comunei Cioropcani, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 41 km de orașul Ungheni și la 145 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 229 de oameni. Satul Bulhac a fost întemeiat în anul 1891.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.