Budincă de dovleac cu orez
Ingrediente:
- 800 g dovleac,
- 2-3 linguri de lapte,
- ½ pahar orez,
- 2 linguri de stafide,
- 2 linguri de zahăr,
- 3 linguri de unt,
- 3 ouă,
- 2 linguri de pesmeţi,
- 1 lingură de caşcaval dat prin răzătoare,
- coajă (½ portocală) tăiată,
- sare.
Mod de preparare:
Dovleacul se curăţă, se taie bucăţele nu foarte mari. Se pune în ceaun, se toarnă laptele, se adaugă o parte din unt, sarea, zahărul şi orezul spălat. Se acoperă cu capac şi se dă la cuptor. Când este gata, se amestecă bine, se lasă să se răcească, apoi se pune oul bătut, portocala, untul care a rămas. Toate se bat, se adaugă stafidele spălate şi opărite. Totul se pune într-o tigaie unsă cu unt, se netezeşte, se presară cu caşcaval, se stropeşte cu unt şi se dă la cuptor, lăsându-se până se rumeneşte.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Sala de aur”
bucatar-sef Lazarev Vasilii
or. Chisinau, str. Ghidighici, 1/2
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1899
- Populația:
- 1440 locuitori
Lipoveni este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Munteni, Schinoşica și Lipoveni. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Cimișlia și la 55 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1440 de oameni. Satul Lipoveni a fost menționat documentar în anul 1899.