13 octombrie 2010, 12:16 views 18637

Ciuperci coapte cu tăieţei

Ingrediente:

  • 6-8 ciuperci,
  • 2 cepe,
  • 1 lingură ulei,
  • 3 linguri unt,
  • 1 ou,
  • 1 lingură de pesmeţi de grîu fărîmiţaţi,
  • ½ pahar smîntînă,
  • sare,
  • piper negru măcinat.

Pentru tăieţei:

  • 1½ pahare făină de grîu,
  • 2 ouă,
  • 1/3 pahar apă,
  • sare.

Mod de preparare:

Ciupercile se fierb în apă sărată, se scurg prin strecurătoare, se taie fidea şi se prăjesc în unt. Se adaugă ceapa prăjită în ulei, tăieţeii, untul, oul crud, sarea, piperul şi se amestecă. Masa obţinută se pune într-o tavă unsă cu unt şi presărată cu pesmeţi, se stropeşte cu unt topit şi se dă la cuptor.
 

Prepararea tăieţeilor: Făina se amestecă cu ouăle şi sarea dizolvată în apă. Se frămîntă un aluat tare, se acoperă cu un şerveţel de pînză pe 20-30 minute, ca să se întindă mai bine. Pe masa presărată cu faină se întind cîteva foi subţiri, se lasă să se usuce timp de 10-20 minute. Se taie fîşii cu lăţimea de 4-5 cm, care, la rîndul lor, se taie de-a latul subţire, obținîndu-se tăieţeii propriu-zişi.

Se servesc cu smîntînă.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Sala de aur”
bucatar-sef Lazarev Vasilii
or. Chisinau, str. Ghidighici, 1/2
 

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1574
Populația:
2794 locuitori

Oxentea este un sat şi comună din raionul Dubăsari. Oxentea este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 34 km de orașul Dubăsari și la 82 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2794 de oameni. Satul Oxentea a fost menționat documentar în anul 1574.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.