12 octombrie 2010, 12:57 views 22857

Vinete coapte umplute cu legume

Ingrediente:

  • 3 vinete,
  • 1 lingură maioneză,
  • 2 linguri de muştar,
  • 1 pahar ulei,
  • 100 g caşcaval tare,
  • sare,
  • piper negru măcinat.

Pentru umplutură:

  • 1 ceapă,
  • 1 ardei gras,
  • 1/3 dovlecel,
  • 1 roşie,
  • 5-7 ciuperci shampignons,
  • 2-3 căţei de usturoi,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 1 lingură verdeaţă tocată.

Mod de preparare:

În vinetele curăţate se face câte o tăietură adâncă pe toată lungimea, dar nu până la capăt. Apoi vinetele se pun la muiat în apă rece pentru l-2 ore, periodic schimbându-li-se apa. După aceasta vinetele se scurg, se usucă şi se prăjesc într-o cantitate mare de ulei. Uleiul se scurge, vinetele se ung pe-dinăuntru cu un amestec de muştar şi maioneză şi se umplu. Caşcavalul se taie cuburi nu prea mari, cu aceste cubuleţe se acoperă vinetele şi se coc în cuptor timp de 7-10 minute.

 Prepararea umpluturii: Сeapa, ardeiul, dovlecelul, ciupercile şi roşia curăţată de pieliţă se taie cubuleţe, se prăjesc în ulei, se adaugă usturoi pisat, sare, piper, verdeaţă şi se amestecă.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „La botul calului”
bucatar-sef Cravcenco Maxim
or. Chişinau, bd. Moscova, 9

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1529
Populația:
1358 locuitori

Sinești este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sinești și Pojarna. Localitatea se află la distanța de 42 km de orașul Ungheni și la 95 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1358 de oameni. Satul Sinești a fost menționat documentar în anul 1529 cu denumirea Durnești.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.