Vinete coapte umplute cu legume
Ingrediente:
- 3 vinete,
- 1 lingură maioneză,
- 2 linguri de muştar,
- 1 pahar ulei,
- 100 g caşcaval tare,
- sare,
- piper negru măcinat.
Pentru umplutură:
- 1 ceapă,
- 1 ardei gras,
- 1/3 dovlecel,
- 1 roşie,
- 5-7 ciuperci shampignons,
- 2-3 căţei de usturoi,
- sare,
- piper negru măcinat,
- 1 lingură verdeaţă tocată.
Mod de preparare:
În vinetele curăţate se face câte o tăietură adâncă pe toată lungimea, dar nu până la capăt. Apoi vinetele se pun la muiat în apă rece pentru l-2 ore, periodic schimbându-li-se apa. După aceasta vinetele se scurg, se usucă şi se prăjesc într-o cantitate mare de ulei. Uleiul se scurge, vinetele se ung pe-dinăuntru cu un amestec de muştar şi maioneză şi se umplu. Caşcavalul se taie cuburi nu prea mari, cu aceste cubuleţe se acoperă vinetele şi se coc în cuptor timp de 7-10 minute.
Prepararea umpluturii: Сeapa, ardeiul, dovlecelul, ciupercile şi roşia curăţată de pieliţă se taie cubuleţe, se prăjesc în ulei, se adaugă usturoi pisat, sare, piper, verdeaţă şi se amestecă.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „La botul calului”
bucatar-sef Cravcenco Maxim
or. Chişinau, bd. Moscova, 9
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1863
- Populația:
- 845 locuitori
Cîşla este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Cîşla este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanţa de 12 km de oraşul Teleneşti şi la 102 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 845 de oameni. Satul Cîşla a fost menționat documentar în anul 1863.