13 octombrie 2010, 12:23 views 25778

Ciuperci înăbuşite cu fasole

Ingrediente:

  • 600 g ciuperci,
  • 1 pahar fasole,
  • 3 roşii,
  • 2 cepe,
  • 4 linguri ulei,
  • 3 căţei de usturoi,
  • 2 linguri verdeaţă tăiată,
  • sare,
  • piper negru măcinat.

Mod de preparare:

Ciupercile se fierb în apă sărată, se scurg prin strecurătoare, se taie feliuţe şi se prăjesc cu ceapă. Fasolea se fierbe. Roşiile se opăresc, se curăţă de pieliţă, se dau prin răzătoare şi se prăjesc. Usturoiul se pisează. Se amestecă totul, se adaugă sare şi piper şi se înăbuşă la foc încet 10-15 minute.

Se servesc presărate cu verdeaţă tăiată.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Sala de aur”
bucatar-sef Lazarev Vasilii
or. Chisinau, str. Ghidighici, 1/2

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1497
Populația:
1375 locuitori

Frăsineşti este un sat din cadrul comunei Măcăreşti, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 36 km de orașul Ungheni și la 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1375 de oameni. Satul Frăsinești a fost menționat documentar în anul 1497 cu denumirea Frățienești.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.