13 octombrie 2010, 10:07 views 40488

Cartofi prăjiţi cu ceapă

Ingrediente:

  • 10-12 cartofi,
  • 3 cepe,
  • 4 linguri ulei,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 5 cepe verzi.

Mod de preparare:

Cartofii spălaţi şi curăţaţi se taie fidea sau rondele şi se prăjesc în ulei pînă se rumenesc. Apoi se amestecă, se sărează, se adaugă piper. Se înăbușă pînă sunt gata la cuptor sau la aragaz la foc încet. Ceapa mărunţită şi prăjită cu unt se adaugă la urmă.

Cartofii se servesc presăraţi cu ceapă verde tăiată.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Most”
bucatar-sef Ciobanu Larisa
or. Сhisinau, str. Arborilor, 17/1

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec XIX
Populația:
776 locuitori

Coştangalia este un sat din cadrul comunei Ecaterinovca, raionul Cimişlia. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Cimișlia și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 776 de oameni. Satul Coștangalia a fost menționat documentar la începutul secolului XIX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.