Sarmale cu ciuperci şi crupe de porumb
Ingrediente:
- 40-60 frunze tinere de viţă-de-vie,
- 2 pahare de bulion de carne,
- 1 pahar de borş acru,
- 3 roşii,
- 1 pahar de smîntînă.
Pentru umplutură:
- 3 morcovi,
- 4 cepe,
- 2 roşii,
- 1 rădăcină pătrunjel,
- 8-10 ciuperci,
- 3 linguri de crupe de porumb (se poate şi orez),
- 2 linguri unt,
- 2 linguri ulei,
- sare,
- piper negru măcinat,
- 1 lingură de verdeaţă tăiată.
Mod de preparare:
Pe frunzele opărite se aşează umplutura, care se împachetează şi se rulează astfel ca să se obţină în formă de punguţe. Pe fundul ceaunului se aştern frunze, apoi se pun sarmalele straturi, roşii date prin răzătoare, bulionul şi borşul se toarnă deasupra. Se acoperă cu un capac şi se dau la cuptor.
Prepararea umpluturii: Crupele se fierb, se adaugă puţin unt. Morcovii, ceapa, pătrunjelul se taie cubuleţe şi se prăjesc în ulei. Se adaugă roşiile mărunţite. Ciupercile se fierb, se taie cubuleţe şi se prăjesc în unt. Toate ingredientele se amestecă bine şi se condimentează cu sare, piper şi verdeaţă.
Se servesc cu smîntînă.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Doina”
bucatar-sef Putreșa Ana
or. Сhisinau, str. Trandafirilor, 6
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1774
- Populația:
- 1986 locuitori
Bozieni este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Dubovca și Bozieni. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Hîncești și la 50 km de Chișinău. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 1986 de oameni. Satul Bozieni a fost menționat documentar în anul 1774.