12 octombrie 2010, 15:09 views 64210

Fasole păstăi cu ceapă

Ingrediente:

•    700 g fasole păstăi,
•    2 cepe,
•    4 linguri ulei,
•    2-3 căţei de usturoi,
•    sare,
•    piper negru măcinat,
•    1 lingură verdeaţă tăiată,
•    zeamă de lămîie.
 
Mod de preparare:

Fasolea se curăţă de aţe, cozi se spală. Fasolea măşcată se taie în 2-3 părţi. Se fierbe în apă puţin sărată 8-10 minute. Ceapa tăiată fidea se prăjeşte puţin, se amestecă cu fasolea, se adaugă sare şi piper şi se mai prăjesc încă 3 minute. Cînd sunt gata se adaugă usturoiul pisat, verdeaţa tăiată, zeama de lămîie după gust
Moldovenii servesc acest fel de bucate atît reci, cît şi calde.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Sala de aur”
bucatar-sef Lazarev Vasilii
or. Chisinau, str. Ghidighici, 1/2
 

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1698
Populația:
675 locuitori

Bobeica este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Bobeica, Draguseni și Dahnovici. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Hîncești și la 50 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 675 de oameni. Satul Bobeica a fost menționat documentar în anul 1698.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.