12 octombrie 2010, 15:31 views 27754

Fasole înăbuşite în ulcele ca la ţară

Ingrediente:

  • 2 pahare de fasole albă,
  • 5-6 ciuperci shampignons,
  • 1 praz,
  • 1 morcov,
  • 2 linguri de ulei,
  • sare,
  • piper negru boabe,
  • verdeaţă de cimbru şi tarhon,
  • 1 lingură de verdeaţă de mărar şi pătrunjel tocată.

Pentru aluat:

  • 2 linguri de făină de grîu,
  • ½ lingură de apă,
  • sare.

Mod de preparare:

Se alege fasolea albă, se spală de nisip în cîteva ape. Se înmoaie cîteva ore în apă (de la 3-8 ore). Nu se pune sare la fiertul fasolelor. Puneţi apă ca să acopere fasolea, daţi în clocot şi fierbeţi cu capac la foc domol până sînt semigata, apoi le turnaţi în ulcele. Adăugaţi legumele tăiate cubuleţe şi prăjite: morcovul, prazul, ciupercile, ardeiul, verdeaţa tocată, cimbrul şi tarhonul. Turnaţi fiertura de fasole, acoperiţi cu căpăcele din turte de aluat, inclusiv şi deschizăturile. Daţi-le la cuptor pentru 2 ore.

Puneţi fasolea preparată în farfurie şi săraţi-o. Separat se serveşte mămăliga cu unt.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Crișma”
bucatar-sef Țibuliscaia Liudmila
or. Chisinau, str. Hipodromului, 9/1

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1588
Populația:
2907 locuitori

Prajila este un sat şi comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Antonovca, Frunzești, Prajila și Mihailovca. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Florești și la 137 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2907 oameni. Satul Prajila a fost menționat documentar în anul 1588.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.