Fasole înăbuşite în ulcele ca la ţară
Ingrediente:
- 2 pahare de fasole albă,
- 5-6 ciuperci shampignons,
- 1 praz,
- 1 morcov,
- 2 linguri de ulei,
- sare,
- piper negru boabe,
- verdeaţă de cimbru şi tarhon,
- 1 lingură de verdeaţă de mărar şi pătrunjel tocată.
Pentru aluat:
- 2 linguri de făină de grîu,
- ½ lingură de apă,
- sare.
Mod de preparare:
Se alege fasolea albă, se spală de nisip în cîteva ape. Se înmoaie cîteva ore în apă (de la 3-8 ore). Nu se pune sare la fiertul fasolelor. Puneţi apă ca să acopere fasolea, daţi în clocot şi fierbeţi cu capac la foc domol până sînt semigata, apoi le turnaţi în ulcele. Adăugaţi legumele tăiate cubuleţe şi prăjite: morcovul, prazul, ciupercile, ardeiul, verdeaţa tocată, cimbrul şi tarhonul. Turnaţi fiertura de fasole, acoperiţi cu căpăcele din turte de aluat, inclusiv şi deschizăturile. Daţi-le la cuptor pentru 2 ore.
Puneţi fasolea preparată în farfurie şi săraţi-o. Separat se serveşte mămăliga cu unt.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Crișma”
bucatar-sef Țibuliscaia Liudmila
or. Chisinau, str. Hipodromului, 9/1
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Oraș
- Prima atestare:
- 1850
- Populația:
- 17757 locuitori
Anenii Noi este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Anenii Noi. Amplasat în valea rîului Bîc, un afluent al Nistrului, oraşul Anenii Noi este situat la o distanţă de 36 km sud-est de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din 2004, populaţia oraşului Anenii Noi constituie 8358 locuitori.
Localitatea Anenii Noi a fost atestată documentar la 27 iunie 1731, cu denumirea Paşcani pe Bîc.