Tocană de ciuperci cu ardei graşi
Ingrediente:
- 800 g ciuperci,
- 3 ardei graşi roşii,
- 3 cepe,
- 3 linguri ulei,
- 4 roşii,
- 2/3 pahar smîntînă,
- 2 linguri verdeaţă tăiată,
- sare,
- piper negru măcinat.
Mod de preparare:
Ciupercile se fierb în apă sărată, se scurg prin strecurătoare, se taie feliuţe şi se prăjesc. Ceapa şi ardeii se taie fidea, se prăjesc, se amestecă cu ciupercile, se mută în ceaun, se adaugă puţină fiertură de ciuperci, se fierb cîteva minute, apoi se adaugă smîntînă şi se înăbuşă pînă sunt gata. Se adaugă la sfîrşit sare, piper, roşiile curăţate de pieliţă şi seminţe, se mai dă într-un clocot.
Tocana se serveşte presărată cu verdeaţă tăiată. La tocană puteţi servi garnitură cu cartofi fierţi, pireu de cartofi sau mămăligă.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Sala de aur”
bucatar-sef Lazarev Vasilii
or. Chisinau, str. Ghidighici, 1/2
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1641
- Populația:
- 1082 locuitori
Zamciogi este un sat din cadrul comunei Rădeni raionul Străşeni. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Strășeni și la 44 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1 082 oameni. Satul Zamciogi a fost menționat documentar în anul 1641.