Budincă de morcovi cu brînză de vaci şi prune uscate
Ingrediente:
- 6 morcovi,
- 500 g brînză de vaci,
- ½ pahar prune uscate,
- 2 linguri crupe de griș,
- 2 ouă,
- 2 linguri unt,
- 2 linguri zahăr,
- 1 lingură pesmeţi de grîu fărîmiţaţi,
- 1 pahar smîntînă,
- sare,
- pătrunjel verde.
Mod de preparare:
Morcovii se dau prin răzătoare mascată şi se fierb cîteva minute. Cîte puţin se toarnă crupe de griș şi se fierbe pînă obţinem o masă densă. Brînza se dă prin sită, se amestecă cu morcov, se adaugă sare, zahăr, prunele opărite şi tăiate. Toate se amestecă bine, se pun într-o tavă unsă cu unt, presărată cu pesmeţi, se stropesc cu unt topit şi se dau la cuptor.
Se serveşte cu smîntînă.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Most”
bucatar-sef Ciobanu Larisa
or. Сhisinau, str. Arborilor, 17/1
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1651
- Populația:
- 2834 locuitori
Cîrnăţeni este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Cîrnăţeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Căușeni și la 78 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2834 de oameni. Satul Cîrnăţeni a fost menționat documentar în anul 1651.