13 octombrie 2010, 11:24 views 34751

Budincă de morcovi cu brînză de vaci şi prune uscate

 

Ingrediente:

  • 6 morcovi,
  • 500 g brînză de vaci,
  • ½ pahar prune uscate,
  • 2 linguri crupe de griș,
  • 2 ouă,
  • 2 linguri unt,
  • 2 linguri zahăr,
  • 1 lingură pesmeţi de grîu fărîmiţaţi,
  • 1 pahar smîntînă,
  • sare,
  • pătrunjel verde.

Mod de preparare:

Morcovii se dau prin răzătoare  mascată şi se fierb cîteva minute. Cîte puţin se toarnă crupe de griș şi se fierbe pînă obţinem o masă densă. Brînza se dă prin sită, se amestecă cu morcov, se adaugă sare, zahăr, prunele opărite şi tăiate. Toate se amestecă bine, se pun într-o tavă unsă cu unt, presărată cu pesmeţi, se stropesc cu unt topit şi se dau la cuptor.

Se serveşte cu smîntînă.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „Most”
bucatar-sef Ciobanu Larisa
or. Сhisinau, str. Arborilor, 17/1
 

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1759
Populația:
1619 locuitori

Cruzeşti este un sat şi comună din municipiul Chișinău. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ceroborta și Cruzeşti. Localitatea se află la distanța de 7 km de municipiul Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1619 oameni. Satul Cruzești a fost menționat documentar în anul 1759.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.