Roşii umplute cu ciuperci şi ceapă
Ingrediente:
- 8-10 roşii,
- 1 lingură de unt,
- 1 lingură caşcaval olandez dat prin răzătoare,
- ¾ pahar smântână,
- sare,
- 1 lingură pesmeţi pisaţi,
- foi de salată verde.
Pentru umplutură:
- 10-12 ciuperci,
- 3 cepe,
- 2 linguri unt,
- 1 lingură verdeaţă tăiată,
- sare.
Mod de preparare:
Roşiile pregătite se sărează, se umplu, se pun într-o tigaie unsă cu unt şi presărată cu pesmeţi. Roşiile se presară cu caşcaval. Se pun la copt în cuptor. Se servesc cu smântână.
Prepararea umpluturii: Ciupercile se fierb în apa sărată, se scurg prin strecurătoare, se mărunţesc şi se prăjesc. Ceapa se taie mărunt, se prăjeşte uşor, se amestecă cu ciupercile, se adaugă verdeaţă. Toate se înăbuşă timp de 2-3 minute.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Crîsma”
bucatar-sef Ţibuliscaia Liudmila
or. Chişinau, str. Hipodromului, 9/1
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- sec. XIX
- Populația:
- 101 locuitori
Selişteni este un sat din cadrul comunei Valea-Trestieni, raionul Nisporeni. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Nisporeni și la 92 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 101 oameni. Satul Selişteni a fost menționat documentar în secolul al XIX-lea.