11 octombrie 2010, 17:50
18534
![views](/assets/images/bg/eye_orange.png)
Roşii umplute cu ciuperci şi ceapă
Ingrediente:
- 8-10 roşii,
- 1 lingură de unt,
- 1 lingură caşcaval olandez dat prin răzătoare,
- ¾ pahar smântână,
- sare,
- 1 lingură pesmeţi pisaţi,
- foi de salată verde.
Pentru umplutură:
- 10-12 ciuperci,
- 3 cepe,
- 2 linguri unt,
- 1 lingură verdeaţă tăiată,
- sare.
Mod de preparare:
Roşiile pregătite se sărează, se umplu, se pun într-o tigaie unsă cu unt şi presărată cu pesmeţi. Roşiile se presară cu caşcaval. Se pun la copt în cuptor. Se servesc cu smântână.
Prepararea umpluturii: Ciupercile se fierb în apa sărată, se scurg prin strecurătoare, se mărunţesc şi se prăjesc. Ceapa se taie mărunt, se prăjeşte uşor, se amestecă cu ciupercile, se adaugă verdeaţă. Toate se înăbuşă timp de 2-3 minute.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Crîsma”
bucatar-sef Ţibuliscaia Liudmila
or. Chişinau, str. Hipodromului, 9/1
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
Localitățile Republicii Moldova
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1805
- Populația:
- 36 locuitori
Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.