11 octombrie 2010, 17:50 views 18206

Roşii umplute cu ciuperci şi ceapă

Ingrediente:

  • 8-10 roşii,
  • 1 lingură de unt,
  • 1 lingură caşcaval olandez dat prin răzătoare,
  • ¾ pa­har smântână,
  • sare,
  • 1 lingură pesmeţi pisaţi,
  • foi de salată verde.

Pentru umplutură:

  • 10-12 ciuperci,
  • 3 cepe,
  • 2 linguri unt,
  • 1 lingură verdeaţă tăiată,
  • sare.

Mod de preparare:

Roşiile pregătite se sărează, se umplu, se pun într-o tigaie unsă cu unt şi presă­rată cu pesmeţi. Roşiile se presară cu caşcaval. Se pun la copt în cuptor. Se servesc cu smântână.

Prepararea umpluturii: Ciupercile se fierb în apa sărată, se scurg prin strecură­toare, se mărunţesc şi se prăjesc. Ceapa se taie mărunt, se prăjeşte uşor, se ames­tecă cu ciupercile, se adaugă verdeaţă. Toate se înăbuşă timp de 2-3 minute.

 

Preparat culinar pregatit la restaurantul „La Crîsma”
bucatar-sef Ţibuliscaia Liudmila
or. Chişinau, str. Hipodromului, 9/1

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX
Populația:
101 locuitori

Selişteni este un sat din cadrul comunei Valea-Trestieni, raionul Nisporeni. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Nisporeni și la 92 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 101 oameni. Satul Selişteni a fost menționat documentar în secolul al XIX-lea.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.