Cartofi înăbuşiţi cu ciuperci
Ingrediente:
- 8-10 cartofi,
- 2 linguri unt,
- ½ pahar frişcă,
- 8-12 ciuperci proaspete,
- 2 cepe,
- sare,
- piper negru măcinat,
- 2-3 linguri de verdeaţă tăiată.
Mod de preparare:
Cartofii se spală şi se curăţă. Cartofii mai mărunţi se folosesc întregi, iar cei mai măşcaţi se taie. Se toarnă uncrop, se sărează şi se fierb la capac la foc încet până sînt pe jumătate gata. Apoi se adaugă ciupercile fierte şi rumenite cu ceapă, sare, piper, o parte din verdeaţă, se toarnă frişca, se acoperă cu capacul şi se înăbuşă în cuptor.
Se servesc presăraţi cu verdeaţă.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Doina”
bucatar-sef Putreșa Ana
or. Сhisinau, str. Trandafirilor, 6
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1890
- Populația:
- 81 locuitori
Tolocăneşti este un sat din cadrul comunei Tătărăuca Veche, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Soroca și la 190 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 81 de oameni. Satul Tolocăneşti a fost menționat documentar în anul 1890.